Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Europalaan

Europalaan

Plaats
Winterswijk
Nieuwbouw
112
woningen
worden gesloopt. Er komen minimaal evenveel woningen terug.
2028
klaar met nieuwbouw
De Woonplaats verwacht dan het hele plan op te leveren.
60%
van de bewoners denkt eraan om terug te keren
Wanneer de nieuwbouw klaar is, kunnen oude bewoners terugkeren.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De 112 woningen aan de Europalaan worden gesloopt en er worden nieuwe appartementen terug gebouwd. De drie complexen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Met de herontwikkeling willen we zorgen voor prettig en comfortabel wonen in een fijne, nieuwe omgeving. Voor de bewoners is het een ingrijpend besluit. 

Vertraging

De sloop en nieuwbouw van de Europalaan zal in verschillende fases plaatsvinden. Helaas is de sloop van het eerste gebouw aan de Europalaan is vertraagd. Door een massaverblijf aan vleermuizen is een extra ontheffing van de provincie nodig. Daardoor vertraagt het project in ieder geval met 1 jaar. De planning was dat de eerste flat in het najaar van 2023 gesloopt zou worden.

Het hele project schuift daarmee door. De Woonplaats vindt dit erg vervelend. En het is ook een flinke tegenvaller voor het hele project. Wij zijn gebonden aan de wettelijke regels voor sloop, waar we ons ook aan houden.

Nieuwbouw

Het plan is om tenminste evenveel appartementen terug te bouwen als er nu staan. De nieuwbouwplannen worden samen met de gemeente Winterswijk verder uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan. We vinden het belangrijk dat er woningen terugkomen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. 

Sociaal plan

Voor de huidige bewoners zijn een aantal opties beschikbaar, die worden uitgewerkt in een Sociaal Plan. De huurders van de eerste 24 woningen uit de groene flat vallen sinds het voorjaar 2022 onder het Sociaal Plan. Zij kunnen onder andere met voorrang verhuizen naar andere woonruimte van De Woonplaats. Later kunnen zij kiezen of ze willen terugkeren naar een appartement in de nieuwbouw. Onze medewerkers zullen de huurders tijdens dit traject begeleiden. 

Tijdelijke verhuur

Woningen die vrijkomen worden tot vlak voor de sloopdatum te huur aangeboden via Ad Hoc Beheer. Zo zorgen we voor een levendige buurt tot de sloop van de 112 woningen aan de Europalaan! Aanmelden kan op de website van Ad Hoc Beheer.

Nieuwsbrief

De komende tijd brengen we regelmatig een nieuwsbrief uit om bewoners op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Vragen

Wij hebben vaste contactpersonen voor de Europalaan: woonconsulenten Ingrid Mes en Chantal Poelhuis. Je kunt ze telefonisch bereiken via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.