Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Europalaan

Europalaan

Plaats
Winterswijk
Nieuwbouw
132
woningen
worden gebouwd. Er komen dus meer woningen terug dan we slopen.
2024
starten we met de sloop
in augustus gaat het project echt van start!
2029
klaar met nieuwbouw
De Woonplaats verwacht dan het hele plan op te leveren.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

112 woningen aan de Europalaan 10 t/m 232 (even nummers) worden gesloopt en er worden nieuwe appartementen terug gebouwd. De drie complexen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Met de herontwikkeling willen we zorgen voor prettig en comfortabel wonen in een fijne, nieuwe omgeving. Voor de bewoners is het een ingrijpend besluit. 

De Woonplaats heeft samen met bouwer Trebbe plannen gemaakt voor vier nieuwe woongebouwen aan de Europalaan. De appartementencomplexen geven straks ruimte aan 132 nieuwe én duurzame sociale huurwoningen.


Planning

De huidige 112 woningen aan de Europalaan, gebouwd in 1967, worden in fases gesloopt. Met de succesvolle verhuizing van vleermuizen, de sloopontheffing van de Provincie Gelderland is afgegeven, kan er begonnen worden met de sloop van het eerste gebouw in augustus. Eind 2025 is naar verwachting het eerste gebouw klaar en krijgen huurders de mogelijkheid om door te stromen naar de nieuwbouw. Begin 2029 zijn naar verwachting alle vier de gebouwen klaar.

Sociaal plan

Voor de huidige bewoners zijn een aantal opties beschikbaar, die worden uitgewerkt in een Sociaal Plan. De huurders van de eerste 24 woningen uit de groene flat vallen sinds het voorjaar 2022 onder het Sociaal Plan. Zij kunnen onder andere met voorrang verhuizen naar andere woonruimte van De Woonplaats. Later kunnen zij kiezen of ze willen terugkeren naar een appartement in de nieuwbouw. Onze medewerkers zullen de huurders tijdens dit traject begeleiden. 

Tijdelijke verhuur

Woningen die vrijkomen worden tot vlak voor de sloopdatum te huur aangeboden via Ad Hoc Beheer. Zo zorgen we voor een levendige buurt tot de sloop van de 112 woningen aan de Europalaan! Aanmelden kan op de website van Ad Hoc Beheer.

Nieuwsbrief

De komende tijd brengen we regelmatig een nieuwsbrief uit om bewoners op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Vragen

Wij hebben vaste contactpersonen voor de Europalaan: woonconsulenten Ingrid Mes en Chantal Poelhuis. Je kunt ze telefonisch bereiken via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.