Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Ik zoek een woning
Ik zoek een woning

WoningHuren.nl

Je vindt ons woningaanbod samen met dat van 12 andere corporaties op WoningHuren.nl. Hier lees je hoe je kunt zoeken én reageren.

We willen het vinden van een woning zo makkelijk mogelijk maken. Op WoningHuren.nl vind je het aanbod van 13 woningcorporaties. Je hoeft maar 1 keer in te schrijven om al het aanbod te zien en erop te reageren. Handig als je in meerdere gemeenten op zoek bent naar een woning. Of als meerdere corporaties woningen aanbieden in de gemeente waar je zoekt. Naast woningen staan op deze website ook parkeerplaatsen en garages.

Hoe werkt WoningHuren.nl?

Inschrijven

Heb je mail gehad dat wij je gegevens hebben overgezet? Dan moet je eenmalig je account activeren. Heb je nog geen account? Dan kun je je inschrijven. Dat kost eenmalig 25 euro. Daarna kun je meteen reageren op het woningaanbod. Elk jaar wordt gevraagd of je je inschrijving wilt verlengen. Dat is gratis. Het is belangrijk dat je gegevens van de inschrijving altijd kloppen. Wijzigt er iets? Pas dit dan direct aan.

Reageren

Woningcorporaties moeten van de overheid sociale huurwoningen passend toewijzen. Je kunt daarom alleen reageren als een woning past bij je inkomen en gezinssamenstelling. Als je inlogt op Mijn WoningHuren.nl zie je de woningen die bij jouw inschrijving passen. Kijk ook altijd goed naar de voorwaarden die bij de advertentie vermeld staan.

Loten

Bij De Woonplaats worden de woningen toegewezen door middel van loting. Zo maakt iedereen evenveel kans op een woning. Hoe vaker je reageert, hoe meer kans je hebt op een woning. Ben je dringend op zoek naar een woning? Reageer dan zoveel mogelijk. We kennen bij De Woonplaats geen urgentie.

Ben je kandidaat?

We nodigen altijd meerdere kandidaten uit voor een bezichtiging. Daarna kan iedereen besluiten of ze de woning accepteren of weigeren. Als je de woning accepteert, moet je documenten aanleveren. Is alles gecontroleerd en goed? Dan krijgt de 1e kandidaat de woning en ondertekenen we het huurcontract. Neemt de 1e kandidaat de woning niet, dan gaan we verder met de volgende kandidaat op de lijst.

Meer informatie over hoe we onze woningen verhuren? Ga naar:

WoningHuren.nl


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.