Other languages
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Afstudeeropdracht Finance & Control

Afstudeeropdracht Finance & Control

32 - 36 uur
HBO
SOLLICITEER

Ben jij een ambitieuze student aan een hbo-opleiding in de richting van Finance & Control of Bedrijfskunde en ben jij op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht? Dan hebben wij de perfecte afstudeeropdracht voor jou!

Jouw profiel

 • Jij volgt een hbo-opleiding in de richting van Finance & Control of Bedrijfskunde
 • Jij werkt zelfstandig en krijgt ruimte om de functie zelf in te vullen
 • Je bent proactief en neemt initiatief

Functie-informatie

 • Jij gaat een uitvoerige audit uitvoeren rondom ons proces van prestatielevering
 • Je hebt veel contacten met collega's in de organisatie
 • Je schrijft een plan met aanbevelingen die we in de hele organisatie gaan gebruiken

Over de functie

De Woonplaats is aan de slag met het realiseren van onze ambities voor de komende jaren. Extra sociale huurwoningen bijbouwen, bestaande woningen versneld verduurzamen en volop investeren in de leefbaarheid van wijken. Samen met 260 medewerkers maken we ons iedere dag sterk voor wonen in goede woningen en fijne buurten in Enschede en de Achterhoek.

Je leest het al: wij zijn een actieve organisatie, die ook veel inkoopt schakelt met externe leveranciers, zoals bouwpartners, adviesbureaus en onderhoudspartijen. We hebben een heel netwerk van samenwerkingspartners om ons heen. En in dat proces kom jij in beeld! 

Onze afstudeeropdracht gaat over het proces rondom de levering van prestaties en de controle daarop. Heeft de leverancier een product of dienst geleverd tegen de afgesproken kwaliteit en prijs? Voor een deel van de inkopen wordt deze prestatie al structureel vastgelegd. Voor een deel van de opdrachten is dit nog minder helder. Denk hierbij aan (kleinere) reparaties aan onze huurwoningen en het bezorgen van een bloemetje bij een collega thuis. Daarmee ga jij aan de slag. Wij willen graag toe naar een eenduidig systeem voor het vastleggen van onze inkopen. Zo kunnen we de ‘three way match’ tussen inkoop, prestatie en betaling beter waarborgen.

Het doel? In control zijn en zorgen dat onze maatschappelijk middelen goed worden ingezet. Dit thema speelt door de hele organisatie: van grote nieuwbouwprojecten tot onderhoudsopdrachten en inkoop van kantoorartikelen. Een gevarieerde en interessante afstudeeropdracht dus! We staan open voor jouw suggesties op dit vlak. Dus kom maar op met je briljante ideeën!

En maak je geen zorgen: je krijgt goede begeleiding en we zullen je de weg wijzen in onze organisatie. We geven je toegang tot data en je mag interviews afnemen bij verschillende mensen binnen de organisatie om de juiste informatie te krijgen. En als je extra onderzoek wilt doen, ga ervoor! Lekker je eigen initiatief tonen.

Jouw team

Je komt terecht in een vakkundig en prettig team van Financiële Sturing met 8 directe collega’s. Wij zorgen er samen voor dat De Woonplaats financieel in control is, door maken van begrotingen, jaarrekeningen en het financieel toetsen van directiebesluiten. We zijn een informele en professionele organisatie. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief. Uiteraard krijg je van ons de begeleiding die je nodig hebt.

Wie ben jij?

Bovenaan ons lijstje staat een enthousiaste en gemotiveerde student! Verder zou het mooi zijn als je onderstaand lijstje af kunt vinken:

 • Je bent bezig met een hbo-opleiding in de richting van Finance & Control of Bedrijfskunde;
 • Je bent sociaal en kunt makkelijk contact leggen;
 • Je communiceert makkelijk met collega’s binnen verschillende lagen van de organisatie;
 • Je bent analytisch ingesteld en kunt processen begrijpen en ontleden;
 • Je bent nieuwsgierig, onderzoekend en zelfstandig.

Wat wij bieden

Wij bieden een mooie afstudeeropdracht met de mogelijkheid om in korte tijd veel ervaring op te doen. Wij zorgen intern voor goede begeleiding vanuit ons team. Verder bieden wij:

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 260 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie.

Kennismaken

Wij nemen contact met jou op. Zien we jou deze opdracht doen? Dan drinken we graag een kopje koffie om kennis te maken.

Match

Hebben wij een match? Dan kun je aan de slag met je afstudeerstage!

Reageren

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag je afstudeerstage bij ons zou willen doen. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.