Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Versneld bouwen - 't Stroink

Versneld bouwen - 't Stroink

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Vanuit het project 'Versneld bouwen' is de locatie 't Stroink één van de vier locaties waar we in versneld tempo nieuwbouw realiseren. Op deze plek komen 15 eengezinswoningen in twee blokken en een appartementencomplex met 34 appartementen. Tussen de woningen en de appartementen ligt een groenstrook.


Planning

Na uitgebreide participatie met omwonenden, hebben de gemeente en De Woonplaats er versneld voor gezorgd dat de woningen en appartementen er kunnen komen. Inmiddels wordt er volop gebouwd op deze locatie. Als alles volgens planning verloopt leveren we begin 2024 de eengezinswoningen op. De appartementen hebben een langere bouwtijd. We verwachten deze na de zomer van 2024 op te kunnen leveren. Janssen de Jong Bouw realiseert zowel de woningen als appartementen.

Eengezinswoningen

De vijftien eengezinswoningen met vrijstaande berging zijn verdeeld over twee bouwblokken en bestaan uit twee bouwlagen met kap. Op de begane grond is de woonkamer met open keuken. De woonkamer ligt bij alle woningen aan de achterzijde en staat in verbinding met de tuin. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer en op de tweede verdieping is een ruime bergzolder. De woningen krijgen een privacy-scherm. 

Verhuur

In het eerste kwartaal van 2024 kunnen we de sleutels overhandigen aan de eerste huurders van de eengezinswoningen. De werving van deze huurders heeft inmiddels plaatsgevonden. De appartementen verschijnen op woninghuren.nl van 4 tot en met 8 januari 2024. Houd de website in de gaten als je hierin geinteresseerd bent. De appartementen worden in de tweede helft van 2024 ogeleverd.


De plattegronden van de enkele woningen of appartementen zijn een voorbeeld van één van de woningen of appartementen. Er zijn verschillende types die op onderdelen van elkaar afwijken. Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.


Versneld bouwen in het kort

Om de druk op de woningmarkt te verlichten hebben de gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats nauw samengewerkt. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen. De ‘Crisis- en Herstelwet’ gaf de gemeente en corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. Waarom? Om de zoektijd naar een woning niet nog verder op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.