Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Versneld bouwen - 't Stroink

Versneld bouwen - 't Stroink

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Vanuit het project 'Versneld bouwen' is de locatie 't Stroink één van de vier locaties waar we in versneld tempo nieuwbouw realiseren. Op deze plek komen 15 eengezinswoningen in twee blokken en een appartementencomplex met 34 appartementen. Tussen de woningen en de appartementen ligt een groenstrook.


Planning

Na uitgebreide participatie met omwonenden, hebben de gemeente en De Woonplaats er versneld voor gezorgd dat de woningen en appartementen er kunnen komen. Inmiddels is de grond bouwrijp gemaakt en is de aannemer gestart met de bouw. Als alles volgens planning verloopt hopen we begin 2024 de eengezinswoningen op te leveren. De appartementen hebben een langere bouwtijd. We verwachten deze na de zomer van 2024 op te kunnen leveren. Janssen de Jong Bouw realiseert zowel de woningen als appartementen.

Versneld bouwen in het kort

Om de druk op de woningmarkt te verlichten hebben de gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats nauw samengewerkt. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen. De ‘Crisis- en Herstelwet’ gaf de gemeente en corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. Waarom? Om de zoektijd naar een woning niet nog verder op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.