Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Ringwoningen

Ringwoningen

Bouwjaar
2023
Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Wij willen in Stroinkslanden-Zuid nieuwe sociale huurwoningen toevoegen. Na de sloop van hobbykamerwoningen in 2009 langs de Broekheurne-ring, is het terrein ingericht als tijdelijk parkje. Inmiddels zijn er nieuwe plannen voor deze plek ontwikkeld.

Daarover informeerden we de omwonenden eind 2022 tijdens een inloopbijeenkomst in het Stroinkshuis. Na de eerdere sloop van de hobbykamerwoningen hebben de corporatie en gemeente Enschede samen met de omwonenden besloten het terrein als tijdelijk parkje in te vullen. Dit was ten tijde van de economische crisis, inmiddels zijn er weer totaal andere tijden aangebroken. Dat maakt dat we nu graag sociale én duurzame huurwoningen toevoegen aan de woningvoorraad in Enschede en op deze locatie weer gaan ontwikkelen.

Nieuw buurtje

Zo ontstaat er in Stroinkslanden-Zuid een nieuw buurtje met 45 zeer duurzame eengezinswoningen. Er komen verschillende woningen. Van twee lagen en een kap tot een aantal kleinere eengezinswoningen voor één tot twee persoonshuishoudens. Ook is er veel aandacht voor groen en klimaatadaptieve maatregelen, zoals opvang van water in wadi’s en het afkoppelen van regenpijpen.

Verhuur

De woningen worden verhuurd aan de sociale doelgroep. Dit betekent dat ze via het lotingssysteem worden verhuurd met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens (op dit moment € 808,06 per maand).

Start bouw medio 2023

Half december gaat de bestemmingsplanprocedure voor de plannen bij de gemeente Enschede lopen. Als het bestemmingsplan akkoord is, starten we met de aanbesteding. Dan dienen aannemers hun plannen in en weten we hoe de woningen er precies uit komen te zien. Medio 2023 hopen we te starten met de bouw van de woningen.

Stedenbouwkundig plan van de zogenoemde 'ringwoningen'.


Vragen

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan contact op met De Woonplaats via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.