Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Ringwoningen

Ringwoningen

Bouwjaar
2024
Plaats
Enschede
Nieuwbouw
45
duurzame woningen
Met warmtepomp en zonnepanelen!
2024
zijn de woningen klaar
In mei is de bouw gestart en in december worden ze opgeleverd.
A++++
energielabel
Comfortabele woningen met een lage energielasten
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Wij gaan in Stroinkslanden-Zuid 45 nieuwe sociale huurwoningen toevoegen. Na de sloop van hobbykamerwoningen in 2009 langs de Broekheurne-ring, is het terrein ingericht als tijdelijk parkje. Inmiddels zijn samen met Janssen de Jong Bouw nieuwe plannen voor deze plek ontwikkeld.

Een vogelvlucht van de 45 nieuwe woningen langs de Broekheurne-ring

Duurzame woningen

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Er worden twee verschillende type woningen gebouwd. 30 woningen voor 1 tot 2 persoonshuishoudens van 1 laag en kap. En 15 woningen voor gezinnen met twee woonlagen. Er ontstaat straks een diverse buurt waar ook veel aandacht is voor groen. Zo worden klimaatadaptieve maatregelen ingezet, zoals opvang van water in wadi’s en het afkoppelen van regenpijpen. Samen met de gemeente Enschede is er een groenontwerp gemaakt.

Start verhuur

Woningzoekenden opgelet! Vanaf vrijdag 17 mei 18:00 uur starten we met de verhuur van de nieuwbouw langs de Broekheurne-ring in Stroinslanden-Zuid. Daar bouwen we dit jaar 45 nieuwe woningen aan de Assinklanden en Auskamplanden.

Er komen 30 woningen met twee slaapkamers voor 1 en 2 persoonshuishoudens. De huurprijs verschilt per type woning en is € 650 of €715. Er komen 15 woningen met drie slaapkamers voor gezinnen. De huurprijs verschilt per type woning en is € 697 of € 805.

Reageren kan tot en met dinsdag 21 mei 23:59 uur via WoningHuren.nl.

Planning

De bouw van de woningen gaat nu echt van start. Janssen de Jong begint half mei met de aanleg van de bouwwegen, daarna worden de boorpalen en fundatiebalken aangebracht. Eind juni komen de eerste klant-en-klare woningen (casco’s) naar het bouwterrein en worden de woningen op locatie verder afgebouwd. Er worden vanaf dan 1 of 2 cascowoningen per dag geplaatst. De 45 woningen zullen naar verwachting in december 2024 klaar zijn!

Volg het laatste nieuws via de BouwApp

Janssen de Jong Bouw heeft een speciale pagina ingericht op de BouwApp om geïnteresseerden tijdens de werkzaamheden te informeren. Volg het project en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen! 

De BouwApp downloaden
1. Download de BouwApp gratis in de appstore (Google, Apple of Windows)
2. Ga naar ‘zoek project’
3. Zoek op Enschede, 45 ringwoningen De Woonplaats
4. Selecteer project
5. Klik op ‘Toevoegen aan favorieten’

Stedenbouwkundig plan van de zogenoemde 'ringwoningen'.

Vragen

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan contact op met De Woonplaats via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.