Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Versneld bouwen - Paulus Moreelsestraat

Versneld bouwen - Paulus Moreelsestraat

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Vanuit het project 'Versneld bouwen' is de locatie Paulus Moreelsestraat één van de vier locaties waar we in versneld tempo nieuwbouw realiseren. Op deze plek bouwen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT) en Hof Enschede. 


Planning

Na uitgebreide participatie met omwonenden, hebben de gemeente, De Woonplaats en SJHT er versneld voor gezorgd dat de woningen er kunnen komen. Inmiddels is de grond bouwrijp gemaakt en is de aannemer gestart met de bouw. Op deze locatie komt een unieke mix van woningen voor verschillende doelgroepen. Naast 15 appartementen voor de gewone verhuur van De Woonplaats, worden ook 14 studio's gebouwd voor jongeren (verhuur via SJHT) en seniorenwoningen voor Hof Enschede. Als alles naar planning verloopt, worden de woningen in het begin van 2024 opgeleverd en de appartementen eind 2024.

Hof Enschede

Samen met Hof Enschede realiseren we op deze locatie het eerste hofje waar senioren wonen die actief 'noaberschap' heel belangrijk vinden. Het Hanny Flore Hof is vernoemd naar initiatiefneemster en eerste voorzitter van de vereniging Hof Enschede. In principe maken 13 grondgebonden woningen en 15 appartementen straks onderdeel uit van het Hanny Flore Hof. Geinteresseerd in een woning bij het Hanny Flore Hof? Meld je dan aan bij Hof Enschede via www.hofenschede.nl

Versneld bouwen in het kort

Om de druk op de woningmarkt te verlichten hebben de gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats nauw samengewerkt. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen. De ‘Crisis- en Herstelwet’ gaf de gemeente en corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. Waarom? Om de zoektijd naar een woning niet nog verder op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.