Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Versneld bouwen - Paulus Moreelsestraat

Versneld bouwen - Paulus Moreelsestraat

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Vanuit het project 'Versneld bouwen' is de locatie Paulus Moreelsestraat één van de vier locaties waar we in versneld tempo nieuwbouw realiseren. Op deze plek bouwen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT) en Hof Enschede. 


Planning

Na uitgebreide participatie met omwonenden, hebben de gemeente, De Woonplaats en SJHT er versneld voor gezorgd dat de woningen er kunnen komen. Inmiddels wordt er volop gebouwd op deze locatie. Er komt een unieke mix van woningen voor verschillende doelgroepen. Naast 15 appartementen voor de gewone verhuur van De Woonplaats, worden ook 14 studio's gebouwd voor jongeren (verhuur via SJHT) en seniorenwoningen voor Hof Enschede. Als alles naar planning verloopt, worden de woningen in het begin van 2024 opgeleverd en de appartementen eind 2024.

Hanny Flore Hof

Samen met Hof Enschede realiseren we op deze locatie het eerste hofje waar senioren wonen die actief 'noaberschap' heel belangrijk vinden. Het Hanny Flore Hof is vernoemd naar initiatiefneemster en eerste voorzitter van de vereniging Hof Enschede. In principe maken 13 grondgebonden woningen en 14 appartementen straks onderdeel uit van het Hanny Flore Hof. Geïnteresseerd in een woning bij het Hanny Flore Hof? Een aantal woningen en appartementen zijn al vergeven aan leden van Hof Enschede, maar er zijn nog 12 woningen beschikbaar. Deze worden van dinsdag 26 december 18.00 uur tot zaterdag 30 december 23.59 uur geadverteerd op woninghuren.nl. Via die website kan je je inschrijven als geïnteresseerde.

Proces Hanny Flore Hof

Als je na de loting tot de eerste  kandidaten behoort, geven wij na de sluitingsdatum jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer door aan Hof Enschede. Hof Enschede nodigt op volgorde van de lotingslijst kandidaten uit voor een persoonlijke kennismaking en selecteert op basis van die gesprekken de kandidaten die goed binnen het Hanny Flore Hof passen. Dit gesprek met vertegenwoordigers van Hof Enschede maakt dus deel uit van de toewijzingsprocedure.

Als Hof Enschede jou als kandidaat selecteert, toetsen wij of we 'passend' aan jou kunnen verhuren. Als ook die uitslag positief is, mag je een beschikbare woning kiezen. Degene met de hoogste plek op de lijst kiest als eerst, en zo verder.

Over de woningen

In het Hanny Flore Hof komen 13 grondgebonden woningen en 14 appartementen. Daarnaast komt er een recreatieruimte voor gezamenlijk activiteiten. De woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst.

Grondgebonden woningen

De grondgebonden woningen zijn verdeeld over 2 blokken. De woningen hebben een open keuken. De 2 slaapkamers en badkamer liggen op de 1e verdieping. Ook heeft iedere woning een eigen terras en berging.

Appartementen

Het kleinschalige appartementencomplex heeft 14 appartementen verdeeld over 2 woonlagen. Alle appartementen hebben een open keuken, 1 slaapkamer en eigen balkon/terras. Er is een lift aanwezig en alle woningen hebben een eigen berging.

Huurprijzen

De kale huurprijs van alle woningen en appartementen is € 868,71 per maand. Dit is exclusief de servicekosten.

Verwachte oplevering

Als alles volgens planning verloopt, worden de grondgebonden woningen in het voorjaar van 2024 opgeleverd en de appartementen in het najaar van 2024. 


De plattegronden van de enkele woningen of appartementen zijn een voorbeeld van één van de woningen of appartementen. Er zijn verschillende types die op onderdelen van elkaar afwijken. Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.


Versneld bouwen in het kort

Om de druk op de woningmarkt te verlichten hebben de gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats nauw samengewerkt. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen. De ‘Crisis- en Herstelwet’ gaf de gemeente en corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. Waarom? Om de zoektijd naar een woning niet nog verder op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.