Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Versneld bouwen - Ekersdijk

Versneld bouwen - Ekersdijk

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Vanuit het project 'Versneld bouwen' is de locatie Ekersdijk één van de vier locaties waar we in versneld tempo nieuwbouw realiseren. Op deze plek komen langs de busbaan 14 reguliere grondgebonden woningen en daarachter 39 modulaire woningen. Modulaire woningen zijn woningen die in één keer geplaatst worden en voor een bepaalde tijd blijven staan.


Planning

Na uitgebreide participatie met omwonenden, hebben de gemeente en De Woonplaats er versneld voor gezorgd dat de woningen er kunnen komen. Inmiddels wordt er volop gebouwd op deze locatie. Begin 2024 zijn de eerste modulaire woningen (gebouwd door Barli) opgeleverd en in het voorjaar worden de woningen aan de busbaan (gebouwd door Koopmans) opgeleverd.

Modulaire woningen 

Modulaire woningen zijn woningen die in één keer geplaatst worden. Het zijn compacte woningen geschikt voor 1- en 2- persoonshuishoudens. Beneden is een woonkamer met open keuken en een toilet en boven zijn 2 slaapkamers en een doucheruimte. De woningen hebben een afzonderlijke berging. De woningen krijgen een klein terras en een privacy-scherm. De tuin wordt gezamenlijk gedeeld met de buren. Het is niet toegestaan om een schutting te plaatsen. 

Reguliere grondgebonden woningen

De veertien grondgebonden woningen zijn verdeeld over twee bouwblokken en bestaan uit twee bouwlagen met kap. Beneden bevindt zich de woonkamer met open keuken, een hal en een toilet. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer met 2e toilet. Er is een vaste trap naar zolder. De woningen krijgen een privacy-scherm. Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos. Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst! 

Verhuur

In het eerste kwartaal van 2024 kunnen we de eerste sleutels overhandigen aan nieuwe bewoners. Dat betekent dat de woningen eind 2023 nog geadverteerd worden op de website www.woninghuren.nl. De 14 grondgebonden woningen hebben inmiddels op de site gestaan en de modulaire woningen volgen iets later, van 2 tot en met 6 december 2023. Houd de website dus in de gaten als je hierin geïnteresseerd bent! Goed om te weten: alle modulaire woningen worden tegelijkertijd geadverteerd. Wanneer je een aanbod krijgt en de benodigde documenten hebt aangeleverd, kan het daardoor wel iets langer duren voordat je iets van ons hoort. Wij proberen in ieder geval binnen vijf werkdagen te reageren.


De plattegronden zijn een voorbeeld van één van de (modulaire) woningen. Er zijn verschillende types die op onderdelen van elkaar afwijken. Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.


Versneld bouwen in het kort

Om de druk op de woningmarkt te verlichten hebben de gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats nauw samengewerkt. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen. De ‘Crisis- en Herstelwet’ gaf de gemeente en corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. Waarom? Om de zoektijd naar een woning niet nog verder op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.