Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Versneld bouwen - Ekersdijk

Versneld bouwen - Ekersdijk

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Vanuit het project 'Versneld bouwen' is de locatie Ekersdijk één van de vier locaties waar we in versneld tempo nieuwbouw realiseren. Op deze plek komen langs de busbaan 14 reguliere eengezinswoningen en daarachter 39 modulaire woningen. Modulaire woningen zijn woningen die in één keer geplaatst worden en voor een bepaalde tijd blijven staan.


Planning

Na uitgebreide participatie met omwonenden, hebben de gemeente en De Woonplaats er versneld voor gezorgd dat de woningen er kunnen komen. Inmiddels is de grond bouwrijp gemaakt en is de aannemer gestart met de bouw. Als alles volgens planning verloopt hopen we eind van 2023 de eerste modulaire woningen (door Barli) op te kunnen leveren en begin 2024 de eerste woningen aan de busbaan (door Koopmans).

Versneld bouwen in het kort

Om de druk op de woningmarkt te verlichten hebben de gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats nauw samengewerkt. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen. De ‘Crisis- en Herstelwet’ gaf de gemeente en corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. Waarom? Om de zoektijd naar een woning niet nog verder op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.