Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Versneld gebouwd: eerste huurders ontvangen de sleutel
21 februari 2024

Versneld gebouwd: eerste huurders ontvangen de sleutel

Dinsdag 20 februari was het zover. De eerste huurders ontvingen de sleutel van hun woning die gebouwd is onder de vlag van versneld bouwen. Waar de eerste gesprekken met gemeente hierover halverwege 2022 opstartten, zijn de eerste woningen nu al gereed. Niet eerder werden procedures door gemeente en corporatie zo snel doorlopen om woningbouw te realiseren.

Modulaire woningen

De eerste 39 woningen die nu gefaseerd worden opgeleverd door woningcorporatie De Woonplaats staan aan de Ekersdijk en zijn gebouwd door Barli. Dit is de enige van de vier versneld bouwen locaties waar modulaire woningen worden gerealiseerd. Modulaire woningen worden in de fabriek geproduceerd, vervolgens in modules vervoerd naar de locatie en daar afgebouwd.

Participatie

De compacte woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens en zijn vrijwel allemaal verhuurd. Drie woningen zijn geschikt voor senioren. Bewoners delen straks de openbare ruimte en participeren ook in het ontwerp hiervan.

Bijna 200 sleutels

Deze eerste sleutel is de aftrap van bijna 200 sleuteloverdrachten verspreid over vier locaties in Enschede. Nadat vanaf nu eerst alle grondgebonden woningen worden opgeleverd aan nieuwe huurders, volgen later dit jaar nog op drie van de vier locaties appartementen. In totaal worden 81 grondgebonden woningen en 108 appartementen aan de woningmarkt toegevoegd. Dat betekent extra aanbod voor met name één- en tweepersoonshuishoudens, maar ook meer specifieke doelgroepen zijn in de planvorming meegenomen. Zoals studio’s voor jongeren en seniorenwoningen waarmee een eerste ‘knarrenhof’ in Enschede gerealiseerd wordt. Vrijwel alle woningen zijn al verhuurd.

Meer informatie over dit project?

Bekijk de projectpagina over versneld bouwen - Ekersdijk

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.