Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Razend snelle bouw aan de Heidevlinder
10 november 2023

Razend snelle bouw aan de Heidevlinder

De Woonplaats realiseert samen met Koopmans Bouwgroep 20 nieuwe sociale huurwoningen in de wijk Eilermarke in Glanerbrug. Met zonnepanelen, warmtepompen en hoogwaardige isolatie zijn ze zeer duurzaam en gasloos. De belangstelling onder woningzoekenden is enorm.

Mijlpaal gevierd 

Met het hijsen van de vlag werd de start van de bouw een symbolische mijlpaal. De bouw is niet alleen recent gestart, de casco’s staan ook al op hun plek. Manager Vastgoed Bert Stamsnieder van De Woonplaats en Directeur Ontwikkeling Kristian Makkinga van Koopmans Bouwgroep zijn trots op het project. De woningen zijn grotendeels geprefabriceerd, waarna de casco’s op het bouwterrein verder af worden gemonteerd. Voorjaar 2024 worden naar verwachting de sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners.

Alle woningen verhuurd

Recent zijn alle woningen verhuurd. De belangstelling was enorm. De reacties, 1500 tot 1700 per woning, geven aan hoeveel vraag er op dit moment is naar dit soort woningen. Daarom blijft De Woonplaats zich inzetten voor het bouwen van sociale huurwoningen. Bijvoorbeeld binnen het project ‘versneld bouwen’ waar Koopmans Bouwgroep ook één van de partners is. Op 4 locaties in Enschede realiseert De Woonplaats bijna 200 woningen in 2 jaar tijd. Dat is aan de Ekersdijk, op een paar honderd meter afstand van de Heidevlinder, Het Stroink, de Paulus Moreelsestraat en de Fazantstraat.

Over de nieuwe woningen aan de Monarchvlinder en Kolibrievlinder

In totaal worden er rond de Heidevlinder 20 woningen gebouwd. Aan de kopse kanten komen 6 eengezinswoningen. Deze woningen hebben drie slaapkamers. In het middengebied komen 14 eengezinswoningen voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. Deze woningen hebben twee slaapkamers. Binnen het plangebied worden ook 34 parkeerplekken toegevoegd voor de nieuwe bewoners. Daarnaast wordt er samen met de gemeente een mooi plan gemaakt voor een groene invulling rondom de woningen, met een wadi en groene tuinafscheidingen.

Meer informatie over dit project?

Houd voor het actuele nieuws de projectpagina over de Heidevlinder in de gaten. 

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.