Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Heidevlinder

Heidevlinder

Bouwjaar
2023
Plaats
Enschede
Nieuwbouw
2023
start van de bouw
Deze zomer zijn we gestart!
20
nieuwe en duurzame woningen
In de fabriek voorbereid en daarom snel kunnen worden opgeleverd.
34
parkeerplekken
Binnen het plangebied.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De schop zit in de grond! De Woonplaats is samen met Koopmans Bouwgroep gestart met de ontwikkeling van 20 nieuwe en duurzame woningen. In de wijk Eilermarke in Glanerbrug worden aan de Heidevlinder extra sociale huurwoningen toegevoegd. 

De bouw op het braakliggende grasveld naast de busbaan tussen de Heidevlinder en Monarchvlinder is in volle gang. We verwachten dat de woningen in het voorjaar van 2024 klaar zijn.


20 duurzame woningen

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos uitgevoerd! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Daardoor bieden de woningen een optimaal leefcomfort voor de nieuwe bewoners. De basis van de woningen wordt in de fabriek al voorbereid, hierdoor beperkt Koopmans Bouwgroep de bouwtijd op locatie.

In totaal worden er 20 woningen gebouwd. Aan de kopse kanten komen twee rijtjes van 3 eengezinswoningen. Deze woningen hebben drie slaapkamers. In het middengebied komen twee rijen van 7 eengezinswoningen voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. Deze woningen hebben twee slaapkamers. Binnen het plangebied worden ook 30 parkeerplekken toegevoegd voor de nieuwe bewoners. Daarnaast wordt er samen met de gemeente een mooi plan gemaakt voor een groene invulling rondom de woningen, met een wadi en groene tuinafscheidingen.

Verhuurd

De woningen zijn half oktober aangeboden via WoningHuren.nl. Dat betekent dat je niet meer kunt reageren op deze woningen. Komen er nog woningen in dit nieuwbouwplan beschikbaar, dan worden ze op WoningHuren.nl geadverteerd. 

De 14 woningen aan de Monarchvlinder met 2 slaapkamers hebben een kale huurprijs van € 639,- per maand. De 6 woningen aan de Kolibrievlinder met drie slaapkamershebben een kale huurprijs van € 685,- per maand.


Vragen

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan contact op met De Woonplaats via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.