Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Heidevlinder

Heidevlinder

Bouwjaar
2023
Plaats
Enschede
Nieuwbouw
2023
start van de bouw
En in mei 2024 opgeleverd!
20
nieuwe en duurzame woningen
In de fabriek voorbereid en daarom snel kunnen worden opgeleverd.
34
parkeerplekken
Binnen het plangebied.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De woning zijn klaar! De Woonplaats heeft samen met Koopmans Bouwgroep 20 nieuwe en duurzame woningen ontwikkeld. In de wijk Eilermarke in Glanerbrug zijn aan de Heidevlinder extra sociale huurwoningen toegevoegd. 

De woningen waren grotendeels geprefabriceerd, waarna de casco’s op het bouwterrein verder af werden gemonteerd. De toekomstige huurders waren vroegtijdig bekend en konden daardoor hun eigen keuzes maken voor keuken, toilet en badkamer. Ook konden ze tijdens de bouw twee keer een kijkje nemen en kregen ze uitleg over de duurzame installaties. Zo waren ze van begin tot eind betrokken bij het bouwproces én hebben ze al kennisgemaakt met hun buren.


Duurzame woningen en groene omgeving

De 20 woningen sluiten qua architectuur aan bij de overige woningen in de zogenoemde ‘vlinderbuurt’ in Glanerbrug. Er zijn 6 woningen aan de kopse kanten gebouwd met 3 slaapkamers, met daartussen een rij van 14 eengezinswoningen met 2 slaapkamers. Met zonnepanelen, warmtepompen en hoogwaardige isolatie zijn ze zeer duurzaam. Niet alleen de woningen zelf zijn duurzaam, ook wordt er gekeken naar een groene inrichting om de woningen. Er wordt een wadi aangelegd aan de zijde van de busbaan. Zo ontstaat voor de woningen een groene strook. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor een groene tuinafscheiding. Dit zijn niet zomaar de standaard tuinschermen, ze zijn circulair! Ze zijn gemaakt van reststromen hout door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Woonplaats stimuleert bewoners om hun tuin zo groen mogelijk in te richten. Zo ontstaat er in het nieuwe buurtje niet alleen een groene, maar vooral ook fijne leefomgeving!  

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.