Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Bewoners Aaltens Hofje ontwerpen gezamenlijke tuin

Bewoners Aaltens Hofje ontwerpen gezamenlijke tuin

Dinsdagavond 10 oktober was voor de bewoners van het Aaltens Hofje een creatieve avond! Ze startten met het ontwerpen van de gezamenlijke binnentuin.

Het enthousiasme om mee te denken over de inrichting van de nieuwe woonomgeving was groot. Een afvaardiging van de toekomstige bewoners ging samen met landschapsarchitect Guido Baten van Buro Ontwerp & Omgeving aan de slag. Met behulp van een grote kaart met inrichtingselementen op schaal kwamen de ideeën tot stand. Hoeveel grote bomen passen er? Is er dan nog ruimte voor een leuk zitje of bloemen? Zo werd er net zo lang geschoven totdat er een passende inrichting was gevonden met alle wensen die op tafel lagen.

Een mooie vorm van participatie waarbij bewoners zelf invloed hebben op een fijne leefomgeving. De nieuwe bewoners zullen straks gezamenlijk de binnentuin onderhouden. De tuinarchitect gaat nu verder met de uitwerking en eind november wordt het voorlopige ontwerp aan deze groep gepresenteerd.

Over het project

Het Aaltens Hofje is onderdeel van de 56 nieuwe sociale huurwoningen die worden gebouwd op het terrein van de voormalig technische school. Bij de 12 woningen die onderdeel zijn van het hofje staat naoberschap centraal. De bouw van de nieuwe woningen is in volle gang! Naar verwachting wordt midden volgend jaar het Aaltens Hofje opgeleverd. In het najaar van 2024 zal de gezamenlijk ontworpen tuin worden aangelegd.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.