Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Ludgerstraat

Ludgerstraat

Bouwjaar
2023
Plaats
Aalten
Nieuwbouw
56
nieuwe sociale huurwoningen
Een mooie toevoeging in Aalten!
2024
zijn alle woningen opgeleverd
Huurders hebben de sleutels ontvangen.
A++++
energielabel
Gasloze en zeer duurzame woningen.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Aalten is 56 huurwoningen rijker: alle nieuwe bewoners hebben sleutels ontvangen van de nieuwbouw. Het terrein tussen de Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp veranderde in een jaar tijd in een duurzame buurt! Dura Vermeer bouwde de woningen.

Nu de 56 woningen klaar zijn, wordt nog gewerkt aan het inrichten van het terrein eromheen. En in het najaar wordt de beplanting geplaatst. Hiermee wordt de duurzame buurt echt afgemaakt.

Mix van 23 woningen

Als eerste werden de 23 woningen aan Molenkamp, Eligiusstraat en het nieuwe Smildapad opgeleverd. De 23 woningen zijn een mix van woningen van één laag met kap en gelijkvloerse woningen.

Appartementencomplex Het Ambacht

In het kleinschalige appartementencomplex ‘Het Ambacht’ met 21 appartementen zijn bewoners komen wonen die hun eengezinswoning achterlaten. Zij kregen de kans om met voorrang door te stromen naar de nieuwbouw. De naam van het appartement kozen ze gezamenlijk uit. Dit verwijst naar de technische school die vroeger op deze locatie stond. De 21 vrijgekomen eengezinswoningen in de gemeente Aalten worden door De Woonplaats wanneer nodig verduurzaamd en opnieuw verhuurd.

Aaltens Hofje

Een onderdeel van het nieuwbouwplan is het Aaltens Hofje. Dit zijn 12 woningen in het midden van het terrein, waar de naobergedachte centraal staat. Door middel van een selectieprocedure met speeddates hebben ze zelf deze woongroep gevormd. Huurders leveren hier een actieve bijdrage aan de woonomgeving en de woongroep. Zij kijken naar elkaar om en beheren de gezamenlijke binnentuin. Deze binnentuin, waar ze allemaal op uitkijken vanuit hun woning, hebben ze samen ontworpen en wordt dit najaar aangelegd!

Van begin tot eind betrokken

Tijdens de bouw van de woningen waren de toekomstige bewoners vroegtijdig betrokken. De meesten konden daardoor hun eigen keuzes maken voor keuken, toilet en badkamer. Ook namen ze tijdens de bouw twee keer een kijkje binnen de hekken en kregen ze uitleg over de duurzame installaties van de woningen. Zo waren ze van begin tot eind betrokken bij het bouwproces én hebben ze al kennisgemaakt met hun buren. Alle ingrediënten voor een duurzame, groene en gezellige buurt zijn samengekomen! De Woonplaats en Dura Vermeer hopen dat de bewoners hier met veel plezier wonen.


Dit project werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.