Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Ludgerstraat

Ludgerstraat

Bouwjaar
2023
Plaats
Aalten
Nieuwbouw
56
nieuwe sociale huurwoningen
Een mooie toevoeging in Aalten!
2024
zijn de woningen klaar
De bouw is in het voorjaar van 2023 gestart.
A++
energielabel
Gasloze en zeer duurzame woningen.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De bouw is gestart! De Woonplaats en Dura Vermeer realiseren nieuwe sociale huurwoningen op het terrein van de voormalig technische school in Aalten. Op het terrein tussen de Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp verrijst een groen én duurzaam buurtje.

Duurzame woningen

In totaal worden er 56 nieuwe woningen gebouwd. Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Aannemer Dura Vermeer gaat de woningen bouwen. Samen met de gemeente Aalten en architect VDNDP zijn de bouwplannen voorbereid.

In de nieuwbouwplannen is rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Er is voor ieder wat wils: van 16 woningen met plat dak tot 7 woningen met kap. En van 12 woningen in het Aaltens Hofje tot een kleinschalig appartementencomplex van drie woonlagen met 21 woningen. De meeste woningen zijn levensloopbestendig en geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens.

Midden 2024 klaar

De bouw is in mei 2023 gestart en loopt voorspoedig. In maart worden de eerste 23 woningen opgeleverd. De andere woningen volgen later dit voorjaar. 


Aaltens Hofje

In het Aaltens Hofje, de 12 woningen in het midden van het terrein, staat de naobergedachte centraal. Dat betekent dat toekomstige huurders hier niet zomaar een woning huren. Ze leveren een actieve bijdrage. De sociale samenhang staat centraal. De woongroep gaat een zogenoemde ‘community’ vormen om deze vorm van wonen te laten slagen. Zij kijken naar elkaar om en beheren de gezamenlijke binnentuin. Eind februari konden belangstellenden reageren op de advertentie.

Alle woningen verhuurd

Alle sociale huurwoningen krijgen een netto huurprijs tussen € 647,- en € 808,- per maand (prijspeil 2023). Alle appartementen zijn verhuurd, huurders van 55+ met eengezinswoning in gemeente Aalten konden hiervoor voorrang krijgen. Veel huurders maakten gebruik van deze doorstroomregeling. De 21 toekomstige bewoners laten allemaal een eengezinswoning van De Woonplaats achter. Ook de 12 woningen van het Aaltens Hofje en de overige 23 woningen zijn verhuurd.

Vragen

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan contact op met De Woonplaats via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.