Andere taal
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Ludgerstraat

Ludgerstraat

Bouwjaar
2023
Plaats
Aalten
Nieuwbouw
56
nieuwe sociale huurwoningen
Een mooie toevoeging in Aalten!
2024
zijn de woningen klaar
In het voorjaar van 2023 wordt gestart met de bouw.
A++
energielabel
Gasloze en zeer duurzame woningen.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De nieuwbouwplannen zijn bekend! De Woonplaats en Dura Vermeer starten dit voorjaar met de bouw van nieuwe sociale huurwoningen op het terrein van de voormalig technische school in Aalten. Op het terrein tussen de Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp verrijst een groen én duurzaam buurtje. In totaal worden er 56 nieuwe woningen gebouwd.

Duurzame woningen

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Aannemer Dura Vermeer gaat de woningen bouwen. Samen met de gemeente Aalten en architect VDNDP zijn de bouwplannen voorbereid.

In de nieuwbouwplannen is rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Er is voor ieder wat wils: van 16 woningen met plat dak tot 7 woningen met kap. En van 12 woningen in het Aaltens Hofje tot een kleinschalig appartementencomplex van drie woonlagen met 21 woningen. De meeste woningen zijn levensloopbestendig en geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens.

Midden 2024 klaar

Half februari is aannemer Dura Vermeer gestart met de voorbereidende werkzaamheden op het terrein. In mei start daadwerkelijk de bouw van de woningen en het kleinschalige appartementencomplex. De bouwtijd is ongeveer een jaar. Midden 2024 zullen de laatste woningen klaar zijn.


Aaltens Hofje

In het Aaltens Hofje, de 12 woningen in het midden van het terrein, staat de naobergedachte centraal. Dat betekent dat toekomstige huurders hier niet zomaar een woning huren. Ze leveren een actieve bijdrage. De sociale samenhang staat centraal. De woongroep gaat een zogenoemde ‘community’ vormen om deze vorm van wonen te laten slagen. Zij kijken naar elkaar om en beheren de gezamenlijke binnentuin. Eind februari konden belangstellenden reageren op de advertentie.

Verhuur sociale huurwoningen

Alle sociale huurwoningen krijgen een netto huurprijs tussen € 647,- en € 808,- per maand (prijspeil 2023). De verhuur is nog niet gestart. De woningen worden op basis van loting verdeeld later dit voorjaar. Houd hiervoor de kanalen van De Woonplaats in de gaten, de start van de verhuur wordt aangekondigd.

Vragen

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan contact op met De Woonplaats via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.