Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Vernieuwing in Twekkelerveld: sloop en nieuwbouw 30 appartementen

Vernieuwing in Twekkelerveld: sloop en nieuwbouw 30 appartementen

Opnieuw kiest De Woonplaats voor vernieuwing in de wijk Twekkelerveld in Enschede. Het appartementencomplex met 30 appartementen aan de Olieslagweg (153 t/m 211, de oneven huisnummers) wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. De huidige bewoners zijn geïnformeerd en zetten vrijwel allemaal hun handtekening onder de plannen.

Verhuisopties

In de afgelopen weken voerde de corporatie persoonlijke gesprekken met alle bewoners over de plannen. Voor bewoners betekent de sloop een ingrijpende verandering van hun woonsituatie. Zij gaan de komende maanden op zoek naar een andere woning. De Woonplaats ondersteunt en begeleidt de huidige bewoners in deze verhuizing, door middel van een Sociaal Plan. In dit plan worden de gevolgen van de sloop en de consequenties voor bewoners toegelicht.

Sloop in plaats van renovatie

Waar De Woonplaats elders aan de Olieslagweg kiest voor renovatie van een appartementencomplex, is hier bewust gekozen voor sloop en nieuwbouw. De appartementen zijn technisch niet meer van deze tijd en het is economisch gezien niet interessant om deze appartementen nog te renoveren en verduurzamen voor langere tijd. De nieuw te bouwen appartementen liggen bovendien in een iets hoger sociaal huursegment, waarmee de corporatie meer diversiteit in de wijk wil bewerkstelligen.

Van eengezinswoning naar appartement

De corporatie hoopt met de nieuwbouw de doelgroep ouderen in de wijk beter te kunnen bedienen. Een deel van de nieuw te bouwen appartementen kan met voorrang verhuurd worden aan ouderen in de wijk die nu een eengezinswoning huren van De Woonplaats. Op deze manier komen ook weer eengezinswoningen vrij in de wijk voor grotere huishoudens.

Planning

Vanaf 1 oktober 2023 gaat het Sociaal Plan in en hebben de bewoners 11 maanden de tijd om hun woning te verlaten. In de tussentijd werkt De Woonplaats aan de nieuwbouwplannen, waaronder het selecteren van een bouwpartner. De sloopwerkzaamheden staan gepland vanaf september 2024. De verwachting is dat eind september 2025 de nieuwe appartementen opgeleverd worden.

Nieuw Twekkelerveld

Het project aan de Olieslagweg is onderdeel van Nieuw Twekkelerveld. Dit is een samenwerkingsverband tussen de drie woningcorporaties en de gemeente om krachten te bundelen en kansen te vergroten op het gebied van wonen, energie, klimaat en saamhorigheid in de wijk Twekkelerveld. Zo werkt De Woonplaats op meer plekken in de wijk aan verbetering van woningen.  Aan de Maanstraat, G.J. van Heekstraat en Steenbokstraat worden 176 appartementen gerenoveerd en onlangs zijn nog 21 nieuwbouw woningen opgeleverd binnen het project Newtonpark op de locatie waar voorheen het ROC gevestigd was.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.