Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Olieslagweg 91 t/m 131

Olieslagweg 91 t/m 131

Bouwjaar
2024
Plaats
Enschede
Verduurzaming
2025
verwachte oplevering
De verwachting is dat begin 2025 de appartementen klaar zijn.
100%
Gasloos complex
De woningen hebben straks geen gasaansluiting meer.
A
energielabel
De woningen hebben na de renovatie minimaal energielabel A.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De 21 appartementen (oneven huisnummers 91 t/m 131) aan de Olieslagweg worden gerenoveerd en verduurzaamd. De woningen voldoen straks niet alleen aan de eisen van deze tijd, maar hebben na renovatie ook geen gasaansluiting meer. Het is het eerste project van De Woonplaats waarbij een complex met meerdere verdiepingen van het gas af wordt gehaald. Doordat de werkzaamheden ingrijpend zijn, moeten de bewoners verhuizen. Zij zijn hierover tijdig geinformeerd. Ook ging 100% van de bewoners akkoord met het Sociaal Plan, dat op 1 juni 2023 is ingegaan. Dit betekent dat de renovatie en verduurzaming van de woningen officieel door kan gaan.

Duurzame maatregelen

De verbeteringen in en rondom de woningen zorgen voor meer wooncomfort. Naast het uitvoeren van groot onderhoud worden de algemene ruimtes en entree opgefrist. De woningen worden ook verduurzaamd. Het glas in de kozijnen wordt HR++ en de spouwmuren, vloeren en het dak worden goed geïsoleerd. Daarnaast wordt mechanische ventilatie en een warmtepomp in de woningen aangebracht. De energievraag voor verwarming wordt met zonnepanelen opgewekt. Met deze duurzame maatregelen wordt het energielabel van de woningen verbeterd van F of G naar minimaal A.

Verhuisopties

Vanaf half april 2023 voerden we persoonlijke gesprekken met alle bewoners over de plannen. De renovatie kan niet plaatsvinden in bewoonde staat, wat betekent dat de bewoners moeten verhuizen. We ondersteunen en begeleiden de huidige bewoners in deze verhuizing, door middel van een Sociaal Plan. In dit plan worden de gevolgen van de werkzaamheden en de diverse keuzemogelijkheden toegelicht. Zo kunnen de bewoners ervoor kiezen om te verhuizen naar een andere woning of terug te keren naar de eigen gerenoveerde woning. Alle bewoners gingen akkoord met het Sociaal Plan, dat op 1 juni 2023 is ingegaan.

Planning

In het najaar van 2023 starten we een aanbesteding voor de renovatie en verduurzaming van de woningen. De uitvoering staat gepland in mei 2024. De verwachting is dat begin 2025 de werkzaamheden afgerond zijn.

Nieuw Twekkelerveld

Dit project is onderdeel van Nieuw Twekkelerveld, een samenwerkingsverband tussen de drie woningcorporaties en de gemeente Enschede. Bekijk de website voor meer informatie.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.