Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Versneld bouwen

Versneld bouwen

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats slaan handen in één om de druk op de woningmarkt te verlichten. Iedereen kent wel iemand die op zoek is naar een geschikte woning. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen. Van eerste planvorming tot het werkelijke bouwen van woningen. De ‘Crisis- en Herstelwet’ heeft de gemeente en corporaties de mogelijkheid gegeven dit proces aanzienlijk te versnellen.

De gemeente Enschede heeft samen met De Woonplaats en SJHT 4 locaties verspreid over de hele stad gevonden om binnen 2 jaar extra huurwoningen te bouwen. De vier locaties waar verschillende type woningen gebouwd worden zijn Het Stroink, Ekersdijk, Paulus Moreelsestraat en de Fazantstraat.

De 4 locaties waar gebouwd gaat worden.

Waarom?

De gemiddelde zoektijd naar een sociale huurwoning in Enschede was in 2021 9 tot 12 maanden. De vraag naar huurwoningen in het sociaal- en middensegment blijft groot. Deze vraag komt door de toegenomen krapte in de gehele woningmarkt. In de afgelopen jaren steeg de druk op de woningmarkt sterk. Met als resultaat langere wachttijden voor (sociale) huurwoningen. Ook is de markt voor bereikbare koopwoningen erg overspannen. Om deze zoektijd niet op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen.

Marion Wolters, directeur-bestuurder De Woonplaats

“De Woonplaats is ontzettend blij dat de nauwe samenwerking en snelheid binnen dit unieke project resulteren in nieuwe kansen voor woningzoekenden. Alleen samen kunnen we de druk op de woningmarkt verlichten.”

Wouter van Hemert, directeur-bestuurder SJHT

‘’Gezien de vraag naar woonruimte voor jongeren op dit moment en de grote opgave die er voor ons ligt, zijn wij heel blij dat we samen met De Woonplaats en de Gemeente Enschede kunnen voorzien in woonruimte voor jongeren die aan het begin van hun wooncarrière staan.’’

Wethouder Jeroen Diepemaat

“Enschede groeit, dus moeten we zorgen dat we genoeg woningen hebben zodat iedereen zijn eigen plek kan vinden. Dit geldt voor ieder stadsdeel. Of dat nu gaat om een huis met een tuin of om een appartement. Omdat het traject voor reguliere woningbouw vaak jaren in beslag neemt, hebben we deze versnellingsmogelijkheid met beide handen aangegrepen. De ontwerpen en plannen moeten nu nog verder uitgewerkt worden. Ik ben blij dat we nu deze geschikte locaties kunnen delen en het gesprek met omwonenden en belanghebbenden kunnen voeren.”

Seniorenwoningen

Op de locatie Paulus Moreelsestraat gaan we voor Hof Enschede seniorenwoningen realiseren. Ben je hierin geïnteresseerd? Aanmelden kan via de website van Hof Enschede.

Meer informatie

Meer weten over dit project en de actuele stand van zaken? Bekijk de informatie per locatie op de speciaal daarvoor ingerichte projectpagina's op deze website.


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.