Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Versneld bouwen - Fazantstraat

Versneld bouwen - Fazantstraat

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Vanuit het project 'Versneld bouwen' is de locatie Fazantstraat één van de vier locaties waar we in versneld tempo nieuwbouw realiseren. Op deze plek realiseren we 30 studio's voor Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT). 

Planning

Na uitgebreide participatie met omwonenden, hebben de gemeente, De Woonplaats en SJHT er versneld voor gezorgd dat de woningen er kunnen komen. Inmiddels is de grond bouwrijp gemaakt en is de aannemer gestart met de bouw. Als alles volgens planning verloopt hopen we eind 2024 de studio's op te kunnen leveren aan SJHT waarna zij deze in de verhuur nemen. 


Versneld bouwen in het kort

Om de druk op de woningmarkt te verlichten hebben de gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats nauw samengewerkt. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen. De ‘Crisis- en Herstelwet’ gaf de gemeente en corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. Waarom? Om de zoektijd naar een woning niet nog verder op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.