Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Nieuw Twekkelerveld

Nieuw Twekkelerveld

Plaats
Enschede
Wijkaanpak
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

In Twekkelerveld staan ruim 600 huurwoningen van De Woonplaats. Deels zijn dit appartementen, deels eengezinswoningen. De komende jaren buigen we ons over dit deel van de wijk met als doel verbeteren van woning en wijk.

Onder de vlag van Nieuw Twekkerveld gaan verschillende organisaties samen met bewoners aan de de slag in de wijk Twekkelerveld.

Woononderzoek

In 2018 hebben we onze huurders in Twekkelerveld gevraagd wat zij vinden van wonen in deze wijk. De resultaten van dit woononderzoek hebben invloed op de keuzes die we maken voor Twekkelerveld.

Plangebied

Het plangebied van De Woonplaats bestaat uit de Maanstraat, G.J. van Heekstraat, Zonstraat, Grote Beerstraat, Jachthondenstraat, Meteorenstraat, Olieslagweg en de Steenbokstraat.

Nieuw Twekkelerveld

We kijken niet alleen vanuit De Woonplaats naar mogelijke verbeteringen in de wijk, maar ook samen met samen met Domijn, Ons Huis en de gemeente Enschede. Vanuit die brede blik wordt niet alleen naar de woningen gekeken, maar ook naar het zo prettig mogelijk maken van het wonen in Twekkelerveld. We proberen de krachten hier zoveel mogelijk te bundelen. Daarbij willen we de kansen pakken die zich voordoen en samen met bewoners de schouders eronder zetten.

Onder de noemer Nieuw Twekkelerveld denken we na over energie en klimaat, een huis van de wijk, prettig wonen en de sociale contacten. Soms is een resultaat van deze samenwerking op korte termijn zichtbaar, soms duurt het enkele jaren voordat bewoners er iets van merken.

Meer weten?

Op de website van Nieuw Twekkelerveld vind je alle informatie over de projecten die spelen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.