Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Samen biobased bouwen

Samen biobased bouwen

Bouwjaar
2024
Plaats
Aalten
Pilot
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Organisaties vanuit de hele keten, van bouwers tot boeren, hebben zich onder de noemer ‘Samen Biobased Bouwen’ verenigd om zich samen in te zetten voor een eerlijke en duurzame keten. Ook De Woonplaats! Samen met andere Achterhoekse woningcorporaties Wonion, Sité Woondiensten, Plavei en ProWonen zijn we tot een overeenkomst voor verschillende testprojecten gekomen. De Woonplaats heeft begin 2024 een pilot gedaan met biobased verduurzamen én de plaatsing van de eerste biobased keuken van Bruynzeel.

Biobased isolatie

Samen met elk® renovatie & onderhoud, Witzand Bouwmaterialen heeft De Woonplaats een pilot gedaan om de woning aan de Saturnus 10 zo biobased mogelijk te verduurzamen. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Biobased grondstoffen zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook beter voor de leefomgeving van de bewoners. Het mooie aan biobased materiaal is dat ze CO2 opslaan en een lage stikstofemissie hebben. Zo wordt de woning niet alleen duurzamer in energieverbruik, maar vooral ook duurzamer dankzij de gebruikte materialen! De woning aan de Saturnus 10 is de eerste in een reeks van 24 woningen van De Woonplaats die de partijen op deze manier willen verduurzamen. Meer weten over deze pilot? Bekijk de video⬇️

Van land tot pand

In de Achterhoek is grote behoefte aan biobased bouwmaterialen voor de verduurzaming van woningen. Samen Biobased Bouwen richt zich op een complete en goed samenwerkende keten in de regio. Een keten voor de ontwikkeling, productie en toepassing van biobased bouwmaterialen. Samen streven zij naar een ‘van land tot pand’ model. Wij zijn onderdeel van dit platform en doen samen ervaring op voor de toekomst. De volgende stap is gebruikmaken van stro uit de Achterhoek als materiaal voor biobased isolatie.

Meer weten? Kijk op de website van het samenwerkingsverband

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.