Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Ossenmarkt

Ossenmarkt

Bouwjaar
2024
Plaats
Zwolle
Verduurzaming
80
woningen
in het centrum van Zwolle
5
werkdagen
duren de werkzaamheden per woning
2024
zijn de woningen klaar
voor het einde van het jaar!
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De Woonplaats werkt samen met SW Vastgoedverbetering om het prachtige historische pand aan de Ossenmarkt in Zwolle te verduurzamen. Het gebouw is in 1983 omgebouwd tot appartementencomplex met 80 woningen met twee en drie slaapkamers. Met een verduurzamingslag zorgen we ervoor dat onze bewoners er nu en in de toekomst fijn én comfortabel wonen.

Werkzaamheden

Er worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Bijvoorbeeld vervanging van de kozijnen, beglazing, isolatie van de daken, een nieuw ventilatiesysteem en een nieuw hybride verwarmingsinstallatie. De woningen worden een stuk duurzamer en krijgen een beter energielabel. Hierbij wordt rekening gehouden met de monumentale waarde van het pand en houdt deze dezelfde uitstraling.

Het u-vormige gebouw aan de Ossenmarkt, ook bekend als Hof van Zwolle.

Planning

Ruim 90% van alle bewoners zijn akkoord met de plannen die gemaakt zijn voor hun woning. SW Vastgoedverbetering wil in februari 2024 starten met de werkzaamheden.

Tijdens de verduurzaming kunnen bewoners in hun woning blijven wonen. We verwachten dat de werkzaamheden binnen in de woning 5 werkdagen duren. De bewonersbegeleider van SW helpt ze hierop voorbereiden. Zo konden alle bewoners eerst de modelwoning bekijken voordat ze akkoord gingen met de plannen. Hopelijk worden de werkzaamheden eind 2024 afgerond.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.