Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Ossenmarkt

Ossenmarkt

Bouwjaar
2024
Plaats
Zwolle
Verduurzaming
80
woningen
in het centrum van Zwolle
5
werkdagen
duren de werkzaamheden per woning
2024
zijn de woningen klaar
voor het einde van het jaar!
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De Woonplaats werkt samen met SW Vastgoedverbetering om het prachtige historische pand aan de Ossenmarkt in Zwolle te verduurzamen. Het gebouw is in 1983 omgebouwd tot appartementencomplex met 80 woningen met twee en drie slaapkamers. Met een verduurzamingslag zorgen we ervoor dat onze bewoners er nu en in de toekomst fijn én comfortabel wonen.

Werkzaamheden van start

In maart 2024 zijn de werkzaamheden bij het pand gestart. Er worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Bijvoorbeeld vervanging van de kozijnen, beglazing, isolatie van de daken, een nieuw ventilatiesysteem en een nieuw hybride verwarmingsinstallatie. De woningen worden een stuk duurzamer en krijgen een beter energielabel. Hierbij wordt rekening gehouden met de monumentale waarde van het pand en houdt deze dezelfde uitstraling.

De werkzaamheden zijn begonnen!

Bewoners akkoord

Alle bewoners gingen akkoord met de plannen die gemaakt zijn voor hun woning. Tijdens de werkzaamheden kunnen de huurders thuis blijven wonen. We verwachten dat de werkzaamheden binnen in de woning 5 werkdagen duren. Ze worden hierbij goed begeleid. Het is even behelpen, maar na vijf werkdagen is hun woning klaar voor de toekomst én een stuk energiezuiniger. SW Vastgoedverbetering hoopt voor de zomervakantie alle 80 woningen te hebben verduurzaamd.

Het u-vormige gebouw aan de Ossenmarkt, ook bekend als Hof van Zwolle.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.