Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Orionplantsoen

Orionplantsoen

Plaats
Enschede
Onderhoud
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Aan het Orionplantsoen in Enschede vindt groot onderhoud plaats bij 33 seniorenwoningen. De daken worden vernieuwd, nieuwe dakkapellen worden geplaatst en asbest wordt verwijderd. Daar waar woningen nog niet verduurzaamd zijn, krijgen bewoners de kans om deze maatregelen meteen aansluitend uit te laten voeren. 

Circulair

Dakpannen die bij de woningen worden verwijderd, maar nog goed zijn, worden hergebruikt. Daarnaast maken we gebruik van dakpannen die beschikbaar zijn vanuit een project aan de Maanstraat. De Maanstraat ligt achter het Orionplantsoen. Hier vindt momenteel een renovatie van 176 appartementen plaats.

Eén van de zes wooncomplexen aan de Maanstraat die grondig gerenoveerd wordt.

Uitvoering

Hemink Groep voert de werkzaamheden in opdracht van De Woonplaats uit. In novemver 2023 is gestart met de werkzaamheden en in maart 2024 zijn de werkzaamheden aan de daken afgerond. De dakkapellen aan het Orionplantsoen vallen onder beschermd stadsgezicht, dus de nieuwe dakkapellen zijn in dezelfde stijl vervaardigd als de oude. Onderstaande foto's laten links de oude dakkapel zien en rechts de nieuwe.


Verduurzaming

Ongeveer de helft van alle woningen aan het Orionplantsoen zijn al verduurzaamd. Bewoners van woningen die nog niet verduurzaamd zijn, hebben de mogelijheid hier nu meteen voor te kiezen. De werkzaamheden worden aansluitend op de dakwerkzaamheden uitgevoerd, vanaf april 2024. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.