Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Olieslagweg 153 t/m 211

Olieslagweg 153 t/m 211

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
100%
akkoord op het Sociaal Plan
Alle bewoners stemden in met de plannen.
30
appartementen
Nieuw gebouwd op deze plek.
2025
verwachte oplevering
Sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners!
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Het appartementencomplex met 30 appartementen aan de Olieslagweg (153 t/m 211, de oneven huisnummers) wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. De huidige bewoners zetten allemaal hun handtekening onder de plannen.

Verhuisopties

Voor bewoners betekent de sloop een ingrijpende verandering van hun woonsituatie. Zij gaan op zoek naar een andere woning. De Woonplaats ondersteunt en begeleidt de huidige bewoners in deze verhuizing, door middel van een Sociaal Plan. In dit plan worden de gevolgen van de sloop en de consequenties voor bewoners toegelicht.

Sloop in plaats van renovatie

Waar we iets verderop aan de Olieslagweg kiezen voor renovatie van een appartementencomplex, is hier bewust gekozen voor sloop en nieuwbouw. De appartementen zijn technisch niet meer van deze tijd en het is economisch gezien niet interessant om deze appartementen nog te renoveren en verduurzamen voor langere tijd. 

Van eengezinswoning naar appartement

Wij hopen met de nieuwbouw de doelgroep ouderen in de wijk beter te kunnen bedienen. Een deel van de nieuw te bouwen appartementen kan met voorrang verhuurd worden aan ouderen in de wijk die nu een eengezinswoning huren van De Woonplaats. Op deze manier komen ook weer eengezinswoningen vrij in de wijk voor grotere huishoudens.

 Planning

Op dit moment werken we aan de nieuwbouwplannen, waaronder het selecteren van een bouwpartner. Huidige bewoners hebben tot 1 september 2024 de tijd om te verhuizen. De sloopwerkzaamheden staan gepland vanaf die tijd. De verwachting is dat eind september 2025 de nieuwe appartementen opgeleverd worden.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.