Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Newtonpark

Newtonpark

Bouwjaar
2023
Plaats
Enschede
Nieuwbouw
21
sociale huurwoningen
Met bijbehorende parkeerplaatsen.
2023
Hoog tempo bouw
Binnen 7 maanden opgeleverd.
A
energielabel
Fijn wonen met betaalbare energiekosten.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

De Woonplaats heeft samen met Trebbe Wonen 21 sociale huurwoningen gerealiseerd. De woningen zijn onderdeel van Newtonpark, een nieuwe buurt dat wordt ontwikkeld op het terrein van de oude ROC-locatie aan de Hengelosestraat in Enschede. Newtonpark ligt in Enschede-Noord en grenst direct aan de wijk Twekkelerveld. Daarmee ligt de nieuwbouw precies tussen de Universiteit Twente en het centrum van Enschede. Dichtbij het groen, tegenover het Abraham Ledeboerpark.

Sociale huurwoningen

Newtonpark biedt plek aan 21 sociale huurwoningen. Daarnaast realiseert Trebbe nog 19 middenhuurwoningen en 54 koopwoningen in verschillende prijsklassen en verschillende woningtypes. De Woonplaats is alleen eigenaar van de sociale huurwoningen met bijbehorende parkeerplaatsen.

Hoog Tempo

De bouw van de duurzame woningen van Newtonpark gebeurde in een hoog tempo. In februari 2023 is de eerste begane grondvloer gelegd. Nog geen half jaar later zijn de woningen opgeleverd. Voor dit project is gebruik gemaakt van conceptueel bouwen. Deze vorm van conceptuele nieuwbouw biedt kansen om snel(ler) voldoende, betaalbare en energiezuinige (sociale) huurwoningen te realiseren.

Energiezuinig

De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en hebben allemaal een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en zonnepanelen. De woningen beschikken allemaal over energielabel A, een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast. In de binnenhof, direct grenzend aan de achterzijde van de woningen, bevinden zich 21 parkeerplekken.

Duurzame omgeving

Niet alleen de woningen zijn duurzaam, ook de omgeving wordt duurzaam ingericht. Het park wordt groen ingericht en is vrij toegankelijk voor bewoners van de woningen in Newtonpark, maar ook voor de omwonenden in de wijk. Het wordt een ontmoetingsplek met een natuurlijke speeltuin in het hart van de buurt. 

Oplevering en verhuur

De woningen zijn inmiddels opgeleverd en verhuurd. 
Wanneer woningen opnieuw vrijkomen, worden deze aangeboden via de website van WoningHuren.nl.

Van bouw naar oplevering

Vragen

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan contact op met De Woonplaats via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.