Andere taal
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Newtonpark

Newtonpark

Bouwjaar
2023
Plaats
Enschede
Nieuwbouw
21
sociale huurwoningen
Met bijbehorende parkeerplaatsen.
2023
start van de bouw
Naar verwachting midden 2023 opgeleverd.
A
energielabel
Fijn wonen met betaalbare energiekosten.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Trebbe Wonen ontwikkelt het Newtonpark op het braakliggende terrein van de oude ROC-locatie aan de Hengelosestraat in Enschede. De ontwikkellocatie ligt in Enschede-Noord en grenst direct aan de wijk Twekkelerveld. Daarmee ligt de nieuwbouw precies tussen de Universiteit Twente en het centrum van Enschede. Dichtbij het groen, tegenover het Abraham Ledeboerpark.

Sociale huurwoningen

Newtonpark biedt straks plek aan 21 sociale huurwoningen, 19 middenhuurwoningen en 54 koopwoningen in verschillende prijsklassen en verschillende woningtypes. De Woonplaats wordt alleen eigenaar van de sociale huurwoningen met bijbehorende parkeerplaatsen.

Energiezuinig

De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en gasloos. De woningen krijgen een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en zonnepanelen. Dit is een comfortabele installatie. Na de werkzaamheden beschikken de woningen straks allemaal over energielabel A, een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast. In de binnenhof, direct grenzend aan de achterzijde van de woningen, zijn 21 parkeerplekken opgenomen.

Duurzame omgeving

Niet alleen de woningen zijn duurzaam, ook de omgeving wordt duurzaam ingericht. In Newtonpark is veel aandacht voor groen en rondom de woningen is volop ruimte voor een parkachtige setting. Het park wordt groen ingericht en is vrij toegankelijk voor bewoners van de woningen in Newtonpark, maar ook voor de omwonenden in de wijk. Het park wordt ingericht met paden en krijgt een ontmoetingsplek met een natuurlijke speeltuin in het hart van de buurt.

Planning en verhuur

De bouw van de sociale huurwoningen is in januari 2023 gestart. De woningen worden naar verwachting midden 2023 opgeleverd.

Alle woningen zijn al verhuurd. Wanneer woningen opnieuw vrijkomen, worden deze aangeboden via de website van WoningHuren.nl.

Impressie van de bouw

Vragen

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan contact op met De Woonplaats via 0900 – 9678 of stuur een e-mail naar info@dewoonplaats.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.