Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Kleine Parallelweg

Kleine Parallelweg

Bouwjaar
2025
Plaats
Winterswijk
Nieuwbouw
8
woningen
worden gesloopt
8
nieuwe woningen
komen er voor terug
2024
verwachte start van de sloop
Aansluitend starten we met de nieuwbouw.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Als woningcorporatie zetten we ons in voor toekomstbestendige en duurzame woningen. Zo ook in het centrale deel van Winterswijk, waar het gebied rondom voormalig speeltuin ’t Kreil wordt herontwikkeld. De Woonplaats heeft een besluit genomen over de woningen aan de Kleine Parallelweg 7 t/m 13a, die onderdeel zijn van dit herontwikkelingsgebied. Deze 8 woningen worden gesloopt. De woningcorporatie bouwt er 8 duurzame appartementen voor terug. Bewoners en omwonenden hierover geïnformeerd.

Onderdeel van een herontwikkeling

De woningen maken onderdeel uit van herontwikkelingsgebied. Daarnaast voldoen ze ook niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze zijn slecht geïsoleerd en hebben een laag energielabel. Met de sloop en nieuwbouw van deze 8 huurwoningen levert De Woonplaats bovendien een bijdrage aan de opgave om haar woningbezit in Winterswijk CO2 neutraal te maken.

Met voorrang begeleid naar een andere woning

De Woonplaats begeleidt de huidige bewoners met voorrang naar andere woonruimte. Zij vallen vanaf 1 december 2023 onder een Sociaal Plan. In dit plan staan alle rechten en plichten van de bewoners én van ons als woningcorporatie. Bewoners hebben, onder bepaalde voorwaarden, ook de keuze om terug te keren naar de nieuwbouw.

8 nieuwe appartementen

De duplexwoningen uit de jaren ’50 woningen maken plaats voor 8 duurzame en energiezuinige appartementen, 4 op de begane grond en 4 op de eerste verdieping. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer. In het ontwerp is rekening gehouden met de overige nieuwbouwplannen in de buurt, zodat het stedenbouwkundig past in het geheel. De nieuwbouw blijft beschikbaar voor de sociale doelgroep.

Planning

Naar verwachting vinden de sloopwerkzaamheden plaats vanaf december 2024. Aansluitend wordt gestart met de nieuwbouw.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.