Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Kattenberg

Kattenberg

Plaats
Aalten
Pilot
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Pilot voor passende seniorenhuisvesting in Aalten 

De gemeente Aalten, Marga Klompé en De Wooplaats zijn in 2020 een uniek samenwerkingsproject gestart. In het centrum van Aalten aan de Varsseveldsestraatweg, bieden wij in de Kattenberg een nieuwe woonvorm aan. Naast appartementen voor senioren, worden appartementen die vrijkomen verhuurd aan echtparen waarvan één van de partners beginnende dementie heeft. Inmiddels wordt bijna de helft van de appartementen bewoond door echtparen waarvan één van de partners beginnende dementieklachten heeft.

Huurders kunnen hier samen zelfstandig blijven wonen, ook als in de toekomst de zorg toeneemt. Hiermee creëren de partijen langer zelfstandig wonen met een nieuwe woonvorm tussen zelfstandig wonen en een verpleeghuis in. Een mooi voorbeeld hoe de partijen gezamenlijk de druk op de langdurige zorg kunnen terugdringen.

Werkzaamheden

Om deze doelgroep zo fijn mogelijk te laten wonen, zijn er afgelopen tijd verschillende aanpassingen aan het woongebouw gedaan. Zo zijn er extra veiligheidsvoorzieningen getroffen, en is personenalarmering aangelegd met zorg op afroep vanuit Stegemanhof. Ook kreeg het Atrium een nieuwe inrichting, waarmee het een gezellige ontmoetingsruimte in het complex is geworden. Zo is het gebouw toekomstbestendig gemaakt! Maandag 22 januari werd de heropening van De Kattenberg gevierd samen met bewoners en samenwerkingspartners.

Wooncoach

De Kattenberg heeft een wooncoach die aanspreekpunt en helpende hand is. Huurders kunnen bij de wooncoach terecht voor advies over welzijnsactiviteiten, begeleiding en nodige aanpassingen aan de appartementen. Ook voor hulp en ondersteuning in het contact met instanties en het regelen van mantel- of thuiszorg kan men een beroep op de wooncoach doen.

Belangstelling

Wil jij meer weten over deze bijzondere woonvorm? Dichtbij voorzieningen met volop mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen én ondersteuning van welzijn en zorg? Bekijk voor meer informatie de flyer over de Kattenberg.

Heb jij interesse? Voor informatie over de appartementen, mogelijkheden, ondersteuning en toewijzing kun je vrijblijvend contact opnemen met de wooncoach.

Jos Boersma, wooncoach de Kattenberg
Telefoonnummer
06 82 97 14 97

E-mailadres
j.boersma@szmk.nl

Bezoekadres
Varsseveldsestraatweg 14D
7122CC Aalten 

Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door subsidie van:

     

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.