Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Projecten
  3. Floraparkstraat

Floraparkstraat

Plaats
Enschede
Nieuwbouw
21
woningen
worden gesloopt.
23
nieuwe woningen
komen er voor terug.
2024
Verwachte start van de sloop
Aansluitend wordt gestart met de nieuwbouw.
Status
  1. Plan
  2. In uitvoering
  3. Opgeleverd

Als woningcorporatie zetten we ons in voor toekomstbestendige en duurzame woningen. In de wijk ’t Ribbelt in Enschede betekent dit dat oude woningen plaats gaan maken voor nieuwe. De 21 duplexwoningen aan de Floraparkstraat 41 t/m 81 (de oneven huisnummers) worden gesloopt. We bouwen er 23 nieuwe woningen terug. Bewoners en omwonenden zijn hierover geïnformeerd. Inmiddels is meer dan 70% van de bewoners al akkoord met de plannen.

Met voorrang begeleid naar een andere woning

Voor de huidige huurders is het een ingrijpend besluit. Hun woning wordt gesloopt. De Woonplaats begeleidt hen met voorrang naar andere woonruimte. Het Sociaal Plan gaat in op 1 juni 2023. Dit betekent dat zij vanaf dat moment voorrang heeft bij het reageren op vervangende woonruimte bij De Woonplaats. Ook ontvangen zij een tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten. Bewoners hebben, onder bepaalde voorwaarden, ook de keuze om terug te keren naar de nieuwbouw.

23 nieuwe woningen

De drie blokken duplexwoningen uit de jaren ’50 woningen maken plaats voor toekomstbestendige woningen. Met de bouw van de 23 nieuwe woningen krijgt de buurt een vernieuwingsslag. Het gaat om 18 beneden-bovenwoningen en 5 eengezinswoningen. De plannen worden de komende tijd verder uitgewerkt samen met de gemeente Enschede. De nieuwbouw blijft beschikbaar voor de sociale huur.

Planning

Naar verwachting wordt in het najaar van 2024 gestart met de sloop van de woningen. Aansluitend wordt gestart met de nieuwbouw.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.