Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Nieuwbouw 6 nieuwe eengezinswoningen aan de Huttensmidhoek
13 juni 2024

Nieuwbouw 6 nieuwe eengezinswoningen aan de Huttensmidhoek

De groepsaccommodatie aan de Huttensmidhoek (nr. 19 t/m 33) is onlangs gesloopt. Woningcorporatie De Woonplaats en Klomps bouwbedrijf bouwen er 6 duurzame eengezinswoningen voor de sociale verhuur voor terug.

De nieuwbouw draagt bij aan de beschikbaarheid van betaalbare woningen voor deze doelgroep in de wijk Helmerhoek.

Voldeed niet meer

De voormalige groepsaccommodatie is in 1982 gerealiseerd als woongroep met acht tot tien compacte zelfstandige woningen/kamers en gezamenlijke ruimtes. Het wooncomplex voldeed echter al lange tijd niet meer aan de wensen van deze tijd én aan de behoeften in de wijk. VPS (antikraak) verhuurde de kamers nog voor een korte periode, totdat de plannen voor de herontwikkeling definitief waren. Deze tijdelijke bewoners hebben het wooncomplex al in januari verlaten.

Duurzame en conceptuele woningen

De nieuwe eengezinswoningen zijn straks erg duurzaam. Met zonnepanelen, een aansluiting op het warmtenet en hoogwaardige isolatie zijn ze klaar voor de toekomst. Voor de toekomstige bewoners betekent dit straks niet alleen een eigentijdse woning, maar ook veel wooncomfort. De basis van de woningen wordt in de fabriek al voorbereid. Hierdoor beperkt Klomps bouwbedrijf de bouwtijd op locatie. Binnen het plan worden ook 10 parkeerplekken gerealiseerd. Daarnaast wordt er samen met de gemeente gekeken naar een groene invulling rondom de woningen.

Planning

De groepsaccommodatie is onlangs gesloopt. Klomps Bouwbedrijf is inmiddels begonnen met diverse voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw. Na de bouwvak wordt de fundering gelegd en daarna gaat de bouw van de woningen in een flink tempo. De woningen worden naar verwachting begin 2025 opgeleverd. Omwonenden en andere belanghebbenden worden door middel van een app van Klomps op de hoogte gehouden van het bouwproces.

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws over het project is te vinden op www.dewoonplaats.nl/huttensmidhoek.  

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.