Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Aalten 56 huurwoningen rijker: alle nieuwe bewoners hebben sleutels ontvangen
17 mei 2024

Aalten 56 huurwoningen rijker: alle nieuwe bewoners hebben sleutels ontvangen

Deze week werden ook de laatste duurzame woningen van het nieuwbouwplan aan de Ludgerstraat verhuurd. Woningcorporatie De Woonplaats overhandigde de sleutels aan de 33 blije huurders van het appartementencomplex aan de Polstraat én het Aaltens Hofje. Daarmee is de bouw van de woningen door Dura Vermeer officieel afgerond. In een jaar tijd veranderde het braakliggende terrein in een duurzame buurt!

Half maart werden de sleutels van 23 woningen aan de Molenkamp, Eligiusstraat en het nieuwe Smildapad al uitgereikt. Nu de 56 woningen klaar zijn, wordt nog gewerkt aan het inrichten van het terrein eromheen. En in het najaar wordt de beplanting geplaatst. Hiermee wordt de duurzame buurt echt afgemaakt.

Doorstromers

In het kleinschalige appartementencomplex ‘Het Ambacht’ met 21 appartementen zijn bewoners komen wonen die hun eengezinswoning achterlaten. Zij kregen de kans om met voorrang door te stromen naar de nieuwbouw. De naam van het appartement kozen ze gezamenlijk uit. Dit verwijst naar de technische school die vroeger op deze locatie stond. De 21 vrijgekomen eengezinswoningen in de gemeente Aalten worden door De Woonplaats wanneer nodig verduurzaamd en opnieuw verhuurd.

Aaltens Hofje

Een onderdeel van het nieuwbouwplan is het Aaltens Hofje. Dit zijn 12 woningen in het midden van het terrein, waar de naobergedachte centraal staat. Door middel van een selectieprocedure met speeddates hebben ze zelf deze woongroep gevormd. Huurders leveren hier een actieve bijdrage aan de woonomgeving en de woongroep. Zij kijken naar elkaar om en beheren de gezamenlijke binnentuin. Deze binnentuin, waar ze allemaal op uitkijken vanuit hun woning, hebben ze samen ontworpen en wordt dit najaar aangelegd!

Van begin tot eind betrokken

Tijdens de bouw van de woningen waren de toekomstige bewoners vroegtijdig betrokken. Ze konden daardoor hun eigen keuzes maken voor keuken, toilet en badkamer. Ook namen ze tijdens de bouw twee keer een kijkje binnen de hekken en kregen ze uitleg over de duurzame installaties van de woningen. Zo waren ze van begin tot eind betrokken bij het bouwproces én hebben ze al kennisgemaakt met hun buren. Deze zomer wordt er door de samenwerkingspartners nog een eindfeest georganiseerd. Met trots kunnen ze dan samen met de bewoners het glas heffen op deze nieuwe woningen in Aalten!

Afbeelding: het nieuwe appartementencomplex ‘Het Ambacht’

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.