Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Huurders blij met sleutels nieuwbouw Glanerbrug

Huurders blij met sleutels nieuwbouw Glanerbrug

Eind vorig jaar was er nog een braakliggend terrein. Deze week kregen 20 nieuwe huurders van woningcorporatie De Woonplaats de sleutels van hun nieuwe woning. Aan de Monarchvlinder en Kolibrievlinder bouwde Koopmans Bouwgroep in hoog tempo sociale huurwoningen. Dit Hemelvaartsweekend kan voor alle bewoners het klussen beginnen.

De woningen waren grotendeels geprefabriceerd, waarna de casco’s op het bouwterrein verder af werden gemonteerd. De toekomstige huurders waren vroegtijdig bekend en konden daardoor hun eigen keuzes maken voor keuken, toilet en badkamer. Ook konden ze tijdens de bouw twee keer een kijkje nemen en kregen ze uitleg over de duurzame installaties. Zo waren ze van begin tot eind betrokken bij het bouwproces én hebben ze al kennisgemaakt met hun buren.

Duurzame woningen en groene omgeving

De 20 woningen sluiten qua architectuur aan bij de overige woningen in de zogenoemde ‘vlinderbuurt’ in Glanerbrug. Er zijn 6 woningen aan de kopse kanten gebouwd met 3 slaapkamers, met daartussen een rij van 14 eengezinswoningen met 2 slaapkamers. Met zonnepanelen, warmtepompen en hoogwaardige isolatie zijn ze zeer duurzaam. Niet alleen de woningen zelf zijn duurzaam, ook wordt er gekeken naar een groene inrichting om de woningen. Er wordt een wadi aangelegd aan de zijde van de busbaan. Zo ontstaat voor de woningen een groene strook. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor een groene tuinafscheiding. Dit zijn niet zomaar de standaard tuinschermen, ze zijn circulair! Ze zijn gemaakt van reststromen hout door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Woonplaats stimuleert bewoners om hun tuin zo groen mogelijk in te richten. Zo ontstaat er in het nieuwe buurtje niet alleen een groene, maar vooral ook fijne leefomgeving!  

Boost voor sociale woningvoorraad in Glanerbrug

De belangstelling voor dit nieuwbouwproject was enorm. Dat geeft aan hoeveel vraag er op dit moment is naar sociale huurwoningen. Daarom blijft De Woonplaats zich inzetten voor het bouwen van nieuwe en duurzame woningen. Bijvoorbeeld binnen het project ‘versneld bouwen’ waar Koopmans Bouwgroep ook één van de partners is. Op 4 locaties in Enschede realiseerde De Woonplaats bijna 200 woningen in 2 jaar tijd. Een uniek proces, want dat ging nóg sneller dan deze woningen. Aan de Ekersdijk, op een paar honderd meter afstand van de Monarchvlinder en Kolibrievlinder, zijn binnen ‘versneld bouwen’ dan ook 53 woningen gebouwd. Met een totaal van 73 nieuwe woningen is dat een mooie boost voor de voorraad sociale huurwoningen in Glanerbrug.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.