Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Renovatie en verduurzaming Olieslagweg van start
2 mei 2024

Renovatie en verduurzaming Olieslagweg van start

Komende week start de renovatie en verduurzaming van appartementencomplex aan de Olieslagweg (91 t/m 131, de oneven huisnummers) in Enschede. De sociale huurwoningen van De Woonplaats worden door Nijhuis Bouw, vestiging Enschede, flink opgeknapt en energiezuiniger gemaakt.

Het is het eerste complex met meerdere verdiepingen van De Woonplaats dat van het gas af gaat. De verwachting is dat alle appartementen begin 2025 weer klaar zijn voor de toekomst.

Groot onderhoud én duurzame maatregelen

Naast het uitvoeren van groot onderhoud worden de algemene ruimtes en entree opgefrist. De badkamers, keukens en toiletten worden vervangen als dat nodig is. Ook worden de woningen flink verduurzaamd. Zo neemt De Woonplaats afscheid van de gasaansluiting in het complex en worden de kozijnen vervangen. Spouwmuren, vloeren en het dak worden goed geïsoleerd. Daarnaast krijgen de woningen mechanische ventilatie en een warmtepomp. Tot slot voorzien zonnepanelen straks in de energievraag voor verwarming.

(Nieuwe) bewoners

De werkzaamheden kunnen niet plaatsvinden in bewoonde staat. Dit betekent dat de bewoners (tijdelijk) moesten verhuizen. Uiteindelijk kiest bijna 20% van de bewoners ervoor om terug te keren naar hun eigen gerenoveerde appartement. Zij verblijven in een zogeheten wisselwoning. De overige bewoners zijn met voorrang verhuisd naar een andere woning.

Planning

Nijhuis Bouw start in mei met de voorbereidende werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, zijn de appartementen begin 2025 klaar.

Nieuw Twekkelerveld

Het renovatieproject aan de Olieslagweg is onderdeel van Nieuw Twekkelerveld. Dit is een samenwerkingsverband tussen de drie woningcorporaties en de gemeente om krachten te bundelen en kansen te vergroten op het gebied van wonen, energie, klimaat en saamhorigheid in de wijk Twekkelerveld.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.