Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Renovatie en verduurzaming vijf wooncomplexen in Groenlo
2 mei 2024

Renovatie en verduurzaming vijf wooncomplexen in Groenlo

De Woonplaats staat in de startblokken om vijf zogenoemde HAT-complexen (Huisvesting Alleenstaanden en Tweepersoonshuishouden) in de wijk Banninghof in Groenlo te renoveren en verduurzamen. In totaal gaat het om 64 sociale huurwoningen.

Aannemingsbedrijf Kormelink neemt de uitvoering op zich. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het najaar van 2025 afgerond.

Weer een flinke tijd vooruit

De woningen worden zowel binnen als buiten grondig aangepakt. Het glas in bestaande kozijnen en deuren wordt vervangen door HR++-isolatieglas en de daken van de bovenwoningen worden geïsoleerd. De gevelkachels maken plaats voor een cv-installatie, gecombineerd met een nieuw ventilatiesysteem. Daarnaast kunnen huurders kiezen voor het plaatsen van een nieuwe badkamer/toilet en/of keuken, als deze aan vervanging toe zijn. Ook krijgt de voorgevel van het complex een opknapbeurt en aan de achterzijde worden de balkonhekken vervangen. Met de renovatie en verduurzaming kunnen de vijf complexen aan de Bierbrouwer, Blikslager, Zilversmid, Tinnegieter en Grofsmid weer een flinke tijd vooruit.

Thuis blijven wonen

Huurders kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. Het breken en bouwen kan niet zonder enige overlast. Daarom heeft De Woonplaats een pauzewoning ingericht, waar bewoners even op adem kunnen komen. Ook is er gedacht aan een kook-, douche- en toiletmogelijkheid. Het is soms even behelpen, maar de bewoners krijgen er uiteindelijk veel wooncomfort voor terug.

Planning

Eind augustus start de uitvoering van de werkzaamheden. Kormelink gaat per complex aan de slag, te beginnen bij de Zilversmid. Als alles volgens planning verloopt, zijn alle woningen in het najaar van 2025 klaar. Voordat de renovatie en verduurzaming officieel kan starten, is het van belang dat minstens 70% van de huurders akkoord is met de plannen. Zodra een complex aan de beurt is, plannen we huisbezoeken in om de bewoners goed mee te nemen in het proces.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.