Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Verduurzaming Ossenmarkt van start

Verduurzaming Ossenmarkt van start

Deze week start de verduurzaming van het monumentale pand aan de Ossenmarkt in Zwolle. De 80 appartementen met sociale huurwoningen liggen in de binnenstad tegenover de Peperbus. Ze worden door SW Vastgoedverbetering energiezuiniger gemaakt, zodat de bewoners hier nog lang en comfortabel kunnen blijven wonen.

Dit najaar gingen alle bewoners akkoord met het plan voor verduurzaming. De verduurzaming is gratis voor de huurders. De woningen krijgen onder andere dakisolatie, nieuwe kozijnen met HR++ isolatie glas, een nieuwe hybride verwarmingsinstallatie en mechanische ventilatie. Door de monumentale waarde van een gedeelte van het pand, is goed gekeken dat de uitstraling van het gebouw niet verandert. Daarover is uitvoerig met de gemeente Zwolle gesproken.

Deze week gingen de werkzaamheden van start. SW Vastgoedverbetering heeft de steigers opgebouwd en beginnen met de werkzaamheden bij de bewoners thuis. Tijdens de werkzaamheden kunnen de huurders thuis blijven wonen. Ze worden hierbij goed begeleid. Het is even behelpen, maar na vijf werkdagen is hun woning klaar voor de toekomst én een stuk energiezuiniger. SW Vastgoedverbetering hoopt voor de zomervakantie alle 80 woningen te hebben verduurzaamd.


De Woonplaats in Zwolle

De Woonplaats heeft zo’n 16.500 woningen, vooral in Enschede en de Achterhoek. Wat minder bekend is, is dat wij ook 376 sociale huurwoningen bezitten in Zwolle. Naast de Hof van Zwolle (Ossenmarkt), verhuurt De Woonplaats ook woningen in de Menistenflat (Menistenstraat), Parkzicht (Jacob van Neckstraat) en in de Noorderflat (Assiesstraat). Een woning van De Woonplaats in Zwolle huren? Het actuele aanbod staat op www.WoningHuren.nl.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.