Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Eerste sleutels van duurzame nieuwbouw in Aalten uitgereikt

Eerste sleutels van duurzame nieuwbouw in Aalten uitgereikt

De eerste 23 woningen aan de Molenkamp, Eligiusstraat en het nieuwe Smildapad zijn klaar! 

Blije huurders

De bewoners namen deze week met enthousiasme de sleutels in ontvangst van woningcorporatie De Woonplaats en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo. De bouw van de overige 33 woningen is in de afrondende fase.

Bouw binnen een jaar klaar

In mei 2023 werd door De Woonplaats en Dura Vermeer gestart met de bouw van de nieuwe buurt, nog geen jaar later zijn de eerste woningen opgeleverd. De 23 woningen zijn een mix van woningen van één laag met kap en gelijkvloerse woningen.

Aan de overige 12 gelijkvloerse woningen voor het Aaltens Hofje en het appartementencomplex met 21 woningen wordt nog gebouwd. De verwachting is dat deze bewoners later dit voorjaar de sleutels ontvangen. Alle woningen in het appartementencomplex zijn verhuurd aan bewoners van De Woonplaats die met voorrang doorstromen vanuit een eengezinswoning.

Energielabel A++++

Door de woningen gasloos te realiseren zijn ze klaar voor de toekomst. De zonnepanelen op het dak leveren energie voor de installaties, zoals verwarming en warm water. Daarnaast heeft de woning een lucht-water warmtepomp en een WTW-installatie voor een optimale ventilatie. Hier beleven de bewoners veel comfort van in hun nieuwe woning, zowel in de winter als in de zomer. Bovendien levert het ook nog eens lage energielasten op.

Mooie toevoeging voor Aalten

Deze woningen zijn een mooie én duurzame toevoeging aan de voorraad sociale huurwoningen in Aalten. Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ van de provincie Gelderland.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.