Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Start bouw 45 huurwoningen langs Broekheurne-ring
25 januari 2024

Start bouw 45 huurwoningen langs Broekheurne-ring

De Woonplaats gaat in Stroinkslanden-Zuid 45 nieuwe sociale huurwoningen realiseren. Samen met bouwpartner Janssen de Jong Bouw worden 45 sociale huurwoningen gebouwd langs de Broekheurne-ring. Het terrein, wat eerder een tijdelijk parkje was, wordt op dit moment gereed gemaakt voor de woningbouw.

Snel, betaalbaar en circulair bouwen met ModuFair

Vanaf mei start de bouw van de duurzame huurwoningen. De woningen worden gebouwd volgens het woningbouwconcept ModuFair van Janssen de Jong Bouw. Hiermee bouwen ze snel, betaalbaar en circulair woningen. Deze zomer zijn de eerste woningen al zichtbaar. Doordat de woningen al in de fabriek worden voorbereid, worden er straks 1 of 2 cascowoningen per dag geplaatst. Daarna begint de afbouw op locatie. Een razendsnelle bouw, want de 45 woningen zullen voor het eind van 2024 al klaar zijn!

Duurzame woningen

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Er worden twee verschillende type woningen gebouwd. 30 woningen voor 1 tot 2 persoonshuishoudens van 1 laag en kap. En 15 woningen voor gezinnen met twee woonlagen. Er ontstaat straks een diverse buurt waar ook veel aandacht is voor groen. Zo worden klimaatadaptieve maatregelen ingezet, zoals opvang van water in wadi’s en het afkoppelen van regenpijpen. Samen met de gemeente Enschede is er een groenontwerp gemaakt.

Verhuur

De sociale huurwoningen krijgen een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. De huurprijzen verschillen per type woning en zitten tussen de 650 euro en 880 euro per maand. De verhuur is nog niet gestart. De woningen worden op basis van loting verdeeld via WoningHuren.nl. Geïnteresseerden kunnen hiervoor de sociale media van De Woonplaats in de gaten houden waar de start van de verhuur wordt aangekondigd.

De toekomstige huurders worden vroegtijdig betrokken zodat de woning afgestemd kan worden op de persoonlijke wensen. Ze kiezen zelf kleurstelling voor de keuken, badkamer en toilet. Zo wordt de nieuwbouwwoning sneller hun thuis!

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.