Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 56 nieuwe sociale huurwoningen Aalten allemaal verhuurd
9 november 2023

56 nieuwe sociale huurwoningen Aalten allemaal verhuurd

De bouw is nog in volle gang, maar alle 56 nieuwe sociale huurwoningen die door De Woonplaats worden gebouwd in Aalten zijn al verhuurd. De toekomstige bewoners leerden elkaar kennen tijdens een bijeenkomst vorige week bij restaurant ’t Noorden.

Ontmoeten

Naast informatie over de planning van de nieuwbouw, de woningen en techniek stond de avond in het teken van ontmoeten van de nieuwe buren. Als eerste kwamen de 21 toekomstige bewoners van het appartementencomplex aan de Polstraat. Deze mensen hebben allemaal gereageerd op de doorstromingsactie en laten een eengezinswoning van De Woonplaats achter.

Appartementencomplex Het Ambacht

De 55-plussers konden vóór de bijeenkomst ideeën doorgeven voor de naamgeving van hun nieuwe woongebouw. Aan het begin van de bijeenkomst werd er op de ingezonden namen gestemd. Ze konden hun top 3 uit de 8 inzendingen aankruisen op een stembiljet. Aan het einde van de bijeenkomst was de naam van het complex bekend: Het Ambacht. Dit verwijst naar de technische school die vroeger op deze locatie stond en komt straks boven de ingang te hangen.

De andere toekomstige bewoners, 12 huishoudens in het Aaltens Hofje en 23 grondgebonden woningen, kwamen als tweede. Zij kregen dezelfde uitleg over de woningen.

Uitkijken naar sleuteluitreiking

De blije bewoners kijken allemaal erg uit naar het moment van sleuteluitreiking. Voor de grondgebonden woningen komt die het snelst: naar verwachting in februari/maart van 2024. De huurders van het Aaltens Hofje en appartementencomplex krijgen naar verwachting in april/mei 2024 de sleutels. Daarvoor krijgen alle bewoners de gelegenheid voor een kijkje op de bouw en in hun eigen woning.

Over het project

De Woonplaats bouwt 56 nieuwe sociale huurwoningen op het terrein van de voormalig technische school in Aalten. Tussen de Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp verschijnt een duurzame buurt. De woningen hebben geen gasaansluiting. Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. De bouw van de huizen is dit voorjaar gestart.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.