Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Bouwplan Europalaan krijgt vorm

Bouwplan Europalaan krijgt vorm

De Woonplaats heeft in afstemming met de gemeente Winterswijk een beeldkwaliteitsplan gemaakt voor de nieuwbouw aan de Europalaan. Dit plan is afgelopen week besproken door het college van de gemeente Winterswijk. Ze staan positief tegenover de plannen voor de herontwikkeling van de flats. 

112 appartementen aan de Europalaan in Winterswijk gaan komende jaren gesloopt worden. In totaal worden 130 appartementen teruggebouwd. Huurders en omwonenden zijn geïnformeerd over het beeldkwaliteitsplan door De Woonplaats en worden verder bijgepraat tijdens een inloopbijeenkomst.

130 appartementen aan groene laan

De woningen worden over vier gebouwen verdeeld langs de Europalaan. De entree wordt verplaatst naar de achterzijde aan de kant van het Handelscentrum. Hier wordt voldoende ruimte gemaakt om te parkeren. Ook de ruimte om de flats heen wordt anders ingedeeld. De onderlinge afstand tussen de gebouwen is groter geworden, waardoor er ook groene zones tussen de gebouwen ontstaan. Langs de Europalaan wordt zo een mooi groen gebied gecreëerd met bomen en een fietsstrook.

De situering van de vier nieuwe appartementencomplexen (gebouw A t/m D) aan de Europalaan. Waarbij gebouw A als eerste wordt gebouwd op de plek van de groene flat.

Dynamisch en speels karakter

De Europalaan is een belangrijke invalsweg naar Winterswijk toe. Daarom is er samen met de gemeente Winterswijk en Architektengroep Gelderland gekeken naar een verfraaiing van dit gebied. De vier gebouwen gaan verschillen in hoogte. Dit zorgt voor een speelse en dynamische uitstraling.

Per bouwlaag kunnen er 8 appartementen worden gerealiseerd. De lift en het trappenhuis zitten in het midden van het gebouw. Alle appartementen krijgen een balkon. Deze komen aan alle zijdes van het gebouw, dus aan de voor- , zij- en achterkant. Op de begane grond is ruimte voor de bergingen.

 Concrete plannen begin 2024

Dit beeldkwaliteitsplan wordt aangeboden aan aannemers die deelnemen aan de aanbesteding van De Woonplaats. Samen met een architect geven zij invulling aan dit plan. Na de zomer start de aanbesteding. Begin 2024 wordt het definitieve ontwerp van de nieuwbouw verwacht.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.