Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. De Duurzame Woonplaats
Over ons

De Duurzame Woonplaats

Bij woningcorporatie De Woonplaats vinden we duurzaamheid belangrijk!

Met lef en slimme innovaties realiseren we onze klimaatdoelstellingen èn duurzaam woongenot voor onze huurder. Ook op het gebied van maatschappelijke duurzaamheid dragen we samen met onze medewerkers ons steentje bij.

Duurzame feitjes

50%
Van onze huurwoningen heeft ruim 50% energielabel B of hoger!
Gratis
Verduurzaming is gratis. Kijk op Mijn Woonplaats of je hiervoor in aanmerking komt!
Zonnepaneel
Sommige huurwoningen komen ook in aanmerking voor zonnepanelen.

Meer weten over verduurzaming?

Huurders van eengezinswoningen kunnen zich aanmelden om hun woning te laten verduurzamen. Dat betekent dat jouw woning een beter energielabel krijgt. Door goed te isoleren, hoef je minder energie te gebruiken om jouw woning warm te krijgen.

Duurzaamheidsbeleid

De weg naar 2050 lijkt nog lang, maar er staat een hoop te gebeuren. Het doel is duidelijk: al onze 16.500 woningen energieneutraal én 100% circulair in 2050. Ook willen we inspelen op het veranderende klimaat.

Benieuwd hoe wij dat gaat doen? Bekijk de infographic van ons duurzaamheidsbeleid.

Wij werken aan duurzaamheid

Naast het verduurzamen van onze huurwoningen, kijken we ook naar onze eigen CO2-footprint als bedrijf. De afgelopen 10 jaar is deze met 45% gedaald. Onze kantoren zorgen voor minder uitstoot, we gaan vaker op de fiets naar het werk en vergaderen buiten de deur. We zijn er nog niet, we gaan verder met het verminderen van onze footprint. Zo zijn onze kantoren in Enschede en Winterswijk sinds dit jaar over op 100% groene stroom.

Weten wat we nog meer doen? Bekijk de infographic

Projecten en pilots

Duurzaamheid staat voorop bij al onze nieuwe ontwikkelingen. Ook innoveren we met pilots om sneller onze klimaatdoelstellingen te bereiken.

Benieuwd waar wij op dit moment mee bezig zijn? Bekijk onze actuele projecten


MVO

Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gaat bij ons niet alleen over wat we doen. Het gaat ook over hóe we dat doen; waar we inkopen, wie we aannemen, hoe we werken en hoe we op ons werk komen. MVO dringt door tot in alle hoeken van De Woonplaats en geen onderwerp is te groot of te klein.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.