Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. aanvraag-huurverlaging

Aanvragen huurverlaging 

In de afspraken die woningcorporaties met de overheid hebben gemaakt is vastgesteld dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige huurverlaging kunnen krijgen in 2023 of 2024. Als je aan de voorwaarden voldoet, dan kun je huurverlaging aanvragen door het onderstaande formulier (volledig) in te vullen. Dit kan tot 20 december 2024.

Jouw gegevens

Voorwaarden voor huurverlaging

Bewijsstukken

Lever hier de gegevens van jou en jouw eventuele partner of medebewoner(s) aan. Let op! We nemen alleen volledige aanvragen in behandeling.

Een kopie uittreksel Basisregistratie Personen (BRP Personen op adres) met het aantal inwonende personen en leeftijd van de kinderen per 1 maart 2023.

Een bewijs van het bruto inkomen over de afgelopen 6 maanden in één bestand. Van alle bewoners, behalve inwonende kinderen tot 27 jaar. Bijvoorbeeld 6 salarisstroken of uitkeringsspecificaties of een verklaring van een boekhouder (als u zzp-er bent).

Heeft u een inkomen uit een onderneming? Geef dan per persoon een schatting van bruto-inkomen van de afgelopen 6 maanden uit de opbrengst van die werkzaamheden minus de daarvoor gemaakte kosten. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.