Other languages
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Stagiair Consulent Wonen

Stagiair Consulent Wonen

32 - 36 uur
HBO
SOLLICITEER

Ben jij een ambitieuze student op het hbo? Krijg jij energie in het contact met mensen, kun jij je goed inleven en bruis je van ideeën? Dan hebben wij de perfecte stageplaats voor jou!

Jouw profiel

 • Jij volgt een hbo-opleiding in de richting van Social Work of Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Jij staat graag in contact met mensen
 • Je bent enthousiast en creatief
 • Je bruist van de ideeën

Functie-informatie

 • Jij zet je samen met je collega’s in voor de leefbaarheid in onze wijken
 • Je werkt samen met je collega’s vanuit een gebiedsteam
 • Je behandelt leefbaarheidsdossiers, zoals meldingen over overlast

Over de functie

Als Stagiair Consulent Wonen in ons gebiedsteam ben jij een verbindende factor! Samen met de Consulent Wonen, de Wijkbeheerder en partners (denk aan politie, gemeente, zorginstellingen of andere hulpverlenende instanties) leer jij hoe je je sterk maakt voor een fijne buurt voor onze huurders. Tijdens de stage ben je actief in de buurt. Je bent regelmatig in gesprek met onze huurders en spreekt ze aan op gedrag. Daarnaast neem je samen met de Consulent Wonen initiatief om de betrokkenheid van onze bewoners bij hun woonomgeving te verbeteren. Wij horen graag jouw ideeën hierover!

Het team

Wij werken gebiedsgericht, dichtbij onze huurders. In het gebiedsteam werk je nauw samen met Wijkbeheerders en collega’s van Verhuur. Elk gebiedsteam heeft een Teamleider waarmee je kan sparren over complexe casussen en die jouw directe leidinggevende is. Jouw stagebegeleider is een ervaren Consulent Wonen, die jou graag op sleeptouw neemt.  

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

08:30 uur
Weekstart met je gebiedsteam. Jullie nemen alle actuele zaken door die er spelen in de wijk.
10.30 uur
Je gaat op huisbezoek bij een huurder. Er zijn klachten over geluidsoverlast binnengekomen die je met hem of haar bespreekt. Daarna koppel je aan de melder terug welke afspraken er zijn gemaakt.
12:00 uur
Tijd voor de lunch! Even gezellig bijpraten onder het genot van een kop soep.
13:30 uur
Projectoverleg. Binnenkort worden er woningen verduurzaamd in jouw wijk en moet 70% van de bewoners akkoord gaan met de plannen. Samen bereiden we dit traject voor.
16.00 uur
De wijkbeheerder schiet jou aan. Tijdens zijn ronde in de wijk is hem iets opgevallen bij een van onze woningen. Je informeert bij partners in de wijk naar hun ervaringen en maakt een afspraak met de betrokken huurder(s) voor een huisbezoek.

Wie ben jij?

Bovenaan ons lijstje staat een enthousiaste en gemotiveerde student! Verder zou het mooi zijn als je onderstaand lijstje af kunt vinken:

 • Je bent bezig met een hbo-opleiding in de richting van Social Work of Sociaal Juridische Dienstverlening;
 • Je bent enthousiast en creatief;
 • Je bent zelfverzekerd en communicatief vaardig;

Wat wij bieden

Wij bieden een mooie stageplek met de mogelijkheid om in korte tijd veel ervaring op te doen. Wij zorgen voor goede begeleiding. Verder bieden wij:

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 235 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie.

Kennismaken

Wij nemen contact op om jou van een terugkoppeling te voorzien.

Match

Klikt het? Dan maken we afspraken en kun je starten met jouw stage bij ons.

Reageren

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag stage wil lopen bij ons. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.