Other languages
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Projectcoördinator Verhuur

Projectcoördinator Verhuur

24 - 32 uur
MBO/HBO
SOLLICITEER

Heb jij ervaring als verhuurmedewerker en ben jij toe aan de volgende stap? Ben jij verbindende schakel tussen de afdeling Klant en Huren en onze vastgoedprojecten op gebied van nieuwbouw, sloop, renovatie en tijdelijke verhuur? En zorg jij dat nieuwe woningen op tijd en met de juiste informatie verhuurd worden? Wij zoeken 2 Projectcoördinatoren Verhuur! Eén die zich gaat bezighouden met onze projecten in Enschede en de ander in de Achterhoek vanuit ons kantoor in Winterswijk. Waar nodig werk je ook samen.

Jouw profiel

 • Jij hebt ervaring met het verhuren van (nieuwbouw)woningen
 • Je bent een organisatietalent en neemt de regie
 • Jij zorgt dat alle informatie uit verschillende afdelingen samenkomt en bent de verbindende schakel

Functie-informatie

 • Jij wordt hét aanspreekpunt voor de verhuur van onze woningen vanuit vastgoedprojecten, bijvoorbeeld bij nieuwbouw of projectmatig te verduurzamen woningen.
 • Bij sloop van woningen, zorg jij voor de tijdelijke verhuur waardoor de buurt leefbaar blijft.
 • Je verbetert (verhuur)processen en kijkt hoe we zo optimaal mogelijk intern kunnen samenwerken.

Over de functie

Als Projectcoördinator Verhuur ben jij aan zet bij de verhuur van onze vastgoedprojecten. Jij houdt het overzicht, want wij hebben veel ambities op het gebied van woningbouw. Dit jaar investeren wij in circa 600 nieuwe woningen. Die worden in de komende jaren opgeleverd. Een enorme uitdaging om deze goed en op tijd op te leveren aan nieuwe huurders. Want al die huurders moeten vooraf door team Klant & Huren worden getoetst op inkomen en huishoudsamenstelling. Daarom zoeken wij 2 nieuwe collega’s om dit vanuit een nieuwe functie goed te coördineren: een Projectcoördinator Verhuur voor in Enschede én een voor de Achterhoek vanuit Winterswijk. Hierbij wordt je ingewerkt door een extern ingehuurde specialist die deze nieuwe functie nu uitvoert en al enige vorm heeft gegeven. Jullie gaan samen verder bouwen aan deze mooie functie!

Jij plant, organiseert en brengt mensen en informatie samen. Project met 36 nieuwe woningen in Enschede? Jij maakt een planning voor wanneer we de woningen te huur aanbieden op WoningHuren.nl en zorgt dat alle relevante informatie tijdig beschikbaar is voor je collega’s. Een nieuw renovatieproject? Samen met de Consulent Wonen heb je een rol bij het toekennen van urgenties, uitverhuizen van bestaande huurders, regel je de contracten van wisselwoningen, voer je zelf tijdelijke verhuringen uit en coördineer je de tijdige verhuur van gerenoveerde woningen. Voor de nodige informatie schakel je regelmatig met de Programmamanager Wijken en Projectmanagers die om tafel zitten met onze aannemers. Plattegronden, huurprijzen, passend toewijzen, verhuiskostenvergoedingen: allemaal zaken waarmee jij je bezig gaat houden!

Kortom, door jouw verhuurplannen worden onze nieuwe of gerenoveerde woningen tijdig en succesvol verhuurd. En zijn er even geen projectmatige taken? Dan help je de Administratief Verhuurmedewerker mee bij de ‘gewone’ toewijzing van woningen.

Bij bijzondere toewijzingen, bijvoorbeeld statushouders of mensen uit de maatschappelijke opvang, schakel je samen met de Consulent Wonen. Zo zorgen we dat alle doelgroepen een goede woning kunnen huren bij ons!

Jouw team

De afdeling Klant en Huren is verantwoordelijk voor het gehele administratieve proces met betrekking tot verhuur van woningen. Als Projectcoördinator word jij onderdeel van het team Klant en Huren met in totaal 23 collega’s. Zo werken er Administratief Verhuurmedewerkers, Kennismedewerkers en een specialist op het gebied van inkomenstoetsing. De sfeer is open en gezellig en er wordt prettig met elkaar samengewerkt. Jouw eigen inbreng wordt gewaardeerd! Jaarlijks is er een teamuitje en de Woonplaatsdag. Altijd gezellig! En misschien kom jij (met een directe collega in dezelfde functie) ons team in Enschede of Winterswijk wel versterken!

 • Organisatietalent. Door jouw coördinerende vaardigheden worden woningen op tijd verhuurd!
 • Nieuwbouw, renovatie, sloop en tijdelijke verhuur. Daar houd jij je mee bezig.
 • Projectmatig werken. Jij houdt je hoofd koel bij meerdere projecten met veel woningen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

09:00 uur
De weekstart! Hier deel je de laatste nieuwtjes over de lopende projecten. Binnenkort wordt een nieuwbouwcomplex geadverteerd op WoningHuren.nl. Dit werk kondig je aan bij het team. Samen maak je de planning, waarbij je goed kijkt naar de bezetting in het team.
10:00 uur
Je schuift aan bij een projectteamvergadering over de bouw van 50 nieuwe woningen. Jullie bespreken vandaag de verhuur. Is alle informatie al compleet die team Klant & Huren nodig heeft om te adverteren? Je vraagt de Projectmanager en Programmamanager Wijken om alle plattegronden, servicekosten en huurprijzen tijdig aan te leveren.
12:00 uur
Tijd voor de lunch! Even genieten van een lekker broodje en gezellig bijpraten met je collega’s.
13:00 uur
Je controleert en mailt een lijst met huurders naar de aannemer voor een renovatieproject. Leuk! Nu mogen deze huurders komende week een nieuwe keuken, badkamer en toilet uitzoeken.
14:30 uur
Je maakt een concept nieuwbouwadvertentie voor één woning. Je test of alle informatie erin staat. Het valt je op dat de servicekosten niet compleet zijn. Je vraagt de Kennismedewerker dit aan te passen in ons primaire systeem Dynamics Empire.
16:00 uur
Overleg met de Programmamanager Wijken. Samen bekijken jullie de planning van verschillende nieuwbouwprojecten. Er zijn meerdere projecten met een geplande oplevering in januari 2026. Dit breng jij terug naar het team en samen bekijk je wat er mogelijk is en of er nog wat geschoven kan worden in de planning. Dit verwerk je gelijk in je verhuurplan voor het project.

Wie ben jij?

Enthousiast geworden over deze functie? Dat is mooi! Wij zoeken twee verbinders met een vooruitziende blik. Durf jij van de gebaande paden af te wijken wanneer dat nodig is? Stel jij een kritische vraag wanneer de situatie daarom vraagt? En informeer jij het team optimaal, zodat alle processen soepel verlopen? Dan zoeken we jou! Jij hebt daarnaast:

 • Mbo+/hbo werk- en denkniveau; dit heb je verkregen door je opleiding en/of werkervaring;
 • kennis van- en ervaring met het administratieve verhuurproces;
 • relevante ervaring met projectmatig werken en dit vind je ook leuk;
 • administratieve- en digitale vaardigheden, je maakt duidelijke planningen en zorgt voor voortgangsbewaking;
 • communicatieve vaardigheden, jij bent doortastend en kunt jezelf duidelijk uitdrukken, durft anderen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden; 
 • een helikopterview, je overziet het grote geheel en weet verbanden te leggen;
 • het vermogen om zelfstandig beslissingen te nemen, jij staat stevig in je schoenen;
 • ervaring en/of kennis van Dynamics Empire en WoningHuren.nl is een pre!

Wat wij bieden

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

Waarom werken bij De Woonplaats?

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 260 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie.

Deze vacature staat tegelijk intern en extern open.

Kennismaken

Wij nemen contact met jou op om jou van een terugkoppeling te voorzien.

Match

Zijn we een match? Dan ontvang je, na een arbeidsvoorwaardengesprek, een aanbod. Jij hebt de baan!

We zijn benieuwd naar jou!

Stuur jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag bij ons wilt werken. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.