Other languages
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Manager Vastgoed

Manager Vastgoed

36 uur
WO
SOLLICITEER

Zet jij de lijnen uit voor onze innovatieve vastgoedambities? Kom werken bij De Woonplaats en geef richting aan de afdeling Vastgoed met de teams Vastgoedontwikkeling & Projecten, Onderhoud en het Bedrijfsbureau met 70 professionals.

Jouw profiel

 • Een resultaatgerichte en verbindende manager
 • Met kwaliteiten in verandermanagement
 • Je hebt affiniteit met vastgoed en een inspirerende visie op een duurzame vastgoedvoorraad
 • Je zet je in voor een maatschappelijke organisatie

Functie-informatie

 • Jij bent verantwoordelijk voor afdeling Vastgoed met 3 teams en 70 collega’s
 • Je bent lid van het MT van De Woonplaats
 • Je zet in op de verdere ontwikkeling van de afdeling Vastgoed
 • Vanuit je rol ben je mede verantwoordelijk voor het versterken van het strategisch vermogen en (persoonlijk) leiderschap

Over de functie

De Woonplaats is een woningcorporatie. Wij hebben zo’n 16.500 woningen in Enschede, Aalten, Oost Gelre en Winterswijk. We maken ons met 260 medewerkers sterk voor onze sociale huurders. Met lef én innovatie zijn wij bezig ons vastgoed toekomstbestendig te maken. Dat doen we door veel woningen nieuw te bouwen (want er is een woningtekort), te renoveren en verduurzamen. En dat is best een hele klus met veel uitdagingen. Ben jij klaar voor deze stap en zorg jij met je afdelingen voor een energieneutrale en circulaire vastgoedvoorraad in 2050?

Lid MT

Als Manager Vastgoed maak je samen met de directeur-bestuurder, directeur Beleid & Organisatie, manager Financiën en manager Klant & Wijken deel uit van het MT. Samen ben je een hecht team en geef je vorm aan de strategische koers van De Woonplaats. Jij vertaalt de ontwikkelingen van de organisatie terug naar de afdeling Vastgoed.

Jouw afdeling

Als Manager ben jij verantwoordelijk voor de afdeling Vastgoed. Deze bestaat uit 3 teams: Vastgoedontwikkeling & Projecten, Onderhoud en het Bedrijfsbureau. Deze teams hebben allemaal een eigen teamleider. In totaal ben je betrokken bij en geef je zo indirect leiding aan zo’n 70 bevlogen en enthousiaste collega’s!

Je hebt het misschien al gelezen, wij hebben ambitieuze plannen voor de toekomst. Dit betekent een sterke toename van het aantal nieuwbouw- en verduurzamingsprojecten. Om deze doelen waar te maken zijn de teams versterkt met nieuwe medewerkers, waardoor de teams opnieuw vorm krijgen. Jij hebt een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling van de processen binnen de teams, het gebiedsgericht werken en dienstverlening aan onze huurders binnen de afdeling Vastgoed. Als manager kijk je hierbij verder dan je eigen afdeling en zoek je actief de samenwerking binnen de organisatie op. De komende jaren zetten wij in op het versterken van ons strategisch vermogen en (persoonlijk) leiderschap. Hierin heb jij een belangrijke ontwikkelende en coachende rol.

Samenwerking

De Woonplaats werkt intensief samen met stakeholders, zoals gemeenten, aannemers en collega corporaties. De primaire verantwoordelijk hiervoor ligt bij de Senior Strategisch Ontwikkelmanager. Dit is daarom een belangrijke sparringpartner in jouw functie en geeft jou de ruimte om de komende jaren met de interne ontwikkelopgave aan de slag te gaan.

Jouw team

Als Manager Vastgoed ben je lid van het MT. Dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Wij zetten de lijnen uit voor de organisatie. We zijn een hecht team, met gezelligheid maar ook het kritisch bevragen van elkaar. Zo zorgen we dat we samen de beste beslissingen voor De Woonplaats nemen.

Je gaat drie teamleiders aansturen waarmee je gemakkelijk schakelt om mooie projecten van de grond te krijgen. Samen zijn we erg trots op alle innovatieve vastgoedprojecten: van de eerste circulaire huurwoningen, tot biobased verduurzamen en versneld 200 woningen bouwen. Wij pakken het met lef op!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

09:00 uur
Om de dinsdag start je dag met een MT-vergadering. Allerlei directievoorstellen vanuit de organisatie worden besproken. Ook een aantal voorstellen uit jouw afdeling staan op de agenda. Samen met je collega MT-leden adviseer je de directie in wat de beste koers is voor De Woonplaats.
11:00 uur
Na het MT-overleg heb jij een overleg met de Senior Strategisch Ontwikkelmanager. Hij praat jou bij over het overleg wat hij heeft gevoerd met de Achterhoekse woningcorporaties en samen bespreek je de impact van de uitkomsten.
12:00 uur
Tijd voor de lunch: even gezellig bijpraten met je collega's in de kantine onder het genot van een kop soep.
14:00 uur
Een bijpraatoverleg met de 3 teamleiders van jouw afdeling. Je koppelt de nieuwtjes uit de MT-vergadering terug en hoort welke urgente dingen er spelen binnen de afdeling en waar jij je steentje kan bijdragen om dit op te lossen.
16:00 uur
Je bereidt een presentatie voor. Volgende week informeert het MT de organisatie over de begroting en belangrijke zaken die spelen. Jij presenteert alle lopende bouwprojecten en laat zien waar we staan op gebied van onderhoud en verduurzaming.

Wie ben jij?

Deze MT-positie vraagt om een resultaatgerichte, strategische en verbindende manager. Daarom vragen wij:

 • WO werk- en denkniveau;   
 • Affiniteit met vastgoed;
 • Ruime leidinggevende ervaring in een klantgerichte organisatie, opgedaan binnen een complexe dienstverlenende organisatie;
 • Een coachend leider.

Daarbij vinden wij het belangrijk dat jij:

 • een inspirerende en coachende manager bent die eigenaarschap bij je collega’s stimuleert;
 • beslissingen afweegt met altijd het belang van onze huurder voorop. Jij zorgt voor draagvlak van besluiten en weet anderen in je beslissingen mee te nemen;
 • energie krijgt van verandering, flexibel bent in je aanpak en nieuwe paden durft te bewandelen;
 • beweging creëert, maar juist ook de samenhang in alles wat we doen.

Wat wij bieden

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

Waarom werken bij De Woonplaats?

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 260 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Wij maken graag kennis met jou!

Wil je graag meer weten over de functie, het team of De Woonplaats? Wij maken graag kennis met jou en zetten onze deuren voor je open op woensdag 19 juni van 17.00 tot 18.00 uur! Wij beantwoorden graag je vragen. Kom langs bij Prismare aan de Roomweg 167D in Enschede.

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie. Dit kan uiterlijk tot en met dinsdag 25 juni.

Kennismaken

Wij nemen vanaf 26 juni contact met jou op om jou van een terugkoppeling te voorzien. De eerste gesprekken staan gepland op woensdag 3 juli. De 2e gesprekken zullen wij op woensdag 10 juli voeren.

Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure. Ook wordt er een VOG gevraagd.

Match

Na een arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een aanbod. Jij hebt de baan!

Reageren tot en met dinsdag 25 juni

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag bij ons wilt werken. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.