Other languages
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Financieel Administratief Medewerker

Financieel Administratief Medewerker

28 uur
MBO
SOLLICITEER

Heb jij een passie voor cijfers en werk jij nauwkeurig? Kom onze huur- en servicekostenadministratie versterken. Zo zorg jij ervoor dat onze bewoners de juiste facturen ontvangen en wij weer kunnen investeren in goed wonen!

Jouw profiel

 • Een administratieve topper die graag met cijfers werkt
 • En zich wil inzetten voor een maatschappelijke organisatie
 • Die het leuk vindt om processen te verbeteren en meer te leren over robotisering

Functie-informatie

 • Jij zorgt dat onze huur- en servicekostenadministratie op orde is
 • Dat doe je samen met 5 andere collega’s
 • Van binnenhalen van bankafschriften, het verwerken van de huurbetalingen tot versturen van de eindafrekening, jij doet het allemaal

Over de functie

Voor het team Financiële Administratie zijn wij op zoek naar een Financieel Administratief Medewerker. Jij gaat je bezighouden met de huur- en servicekostenadministratie. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitbetalen van eindafrekeningen, het boeken en versturen van verhuurfacturen en het incasseren en uitbetalen van de servicekosten.

Waar jouw werk veel over cijfers gaat, zijn we als De Woonplaats natuurlijk vooral een maatschappelijk organisatie. Sommige bewoners van onze 16.500 sociale huurwoningen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken en worden bijvoorbeeld begeleid door de Stadsbank. Dat zie jij ook weer terug in je werk. Zo heb je regelmatig contact met de Stadsbank om af te stemmen of de betaalbestanden voor de huur kloppen. Bij bewoners onder bewind krijgen we namelijk de huur rechtstreeks van de Stadsbank.

Zo heb je een hele afwisselende functie waarin je gebruikt maakt van verschillende systemen. Daarin schakel je snel. Een mooi voorbeeld is de jaarlijkse afrekening voor servicekosten. Hier berekenen wij per wooncomplex hoeveel schoonmaak, elektra of groenonderhoud er was en hoe deze kosten te verrekenen. Je kunt je voorstellen dat dit ieder jaar weer een hele klus is. Jij ondersteunt je collega’s hierbij en zorgt dat onze bewoners tijdig de juiste rekening ontvangen. En zijn er vragen? Dan vind je het geen probleem om uit te leggen hoe de rekening is opgebouwd.

Vind jij het leuk om een stapje extra te zetten? Zet je in om robotisering (RPA) binnen onze financiële administratie verder uit te rollen. Zo zorgen we dat standaardprocessen steeds verder geautomatiseerd worden, en we meer tijd hebben voor maatwerk. Samen met een andere collega bekijk je de kansen voor de afdeling.

Jouw team

Jij gaat aan de slag in het team Financiële Administratie, een team van in totaal 18 collega’s. In deze functie werk je vooral samen met 5 andere collega’s die samen met jou onder het cluster huur- en servicekosten vallen. De sfeer onderling is open en direct. Collega’s helpen elkaar en het is gezellig. We hebben voldoende leuke uitjes, waaronder een jaarlijks teamuitje. Zo hebben we onlangs samen in een buggy gereden en daarna een hapje gegeten met elkaar. Aan het einde van het jaar doen we ook altijd nog iets leuks met het team.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

08:30 uur
Je hebt jezelf en collega’s van een kop koffie voorzien. Je start op en haalt de bankafschriften van vandaag binnen. Je verwerkt alle huurontvangsten bij de juiste huurders.
10:30 uur
Je checkt de mailbox van je team, je beantwoord vragen of stuurt ze door naar een collega. Je kijkt ook direct even of er nog openstaande taken zijn en die pak je gelijk op.
12:00 uur
Tijd voor de lunch: even gezellig bijpraten in de kantine onder het genot van een kop soep.
14:00 uur
Je hebt overleg over vertrokken huurders die nog geen eindafrekening hebben ontvangen, jij stelt deze eindafrekening op en verstuurt ze.
16:00 uur
Aan het eind van de dag controleer je of er verhuuraanbiedingen zijn die nog goedgekeurd moeten worden. Jij checkt of de aanbiedingshuur klopt en geeft hiervoor dan een akkoord, de betreffende woning kan hierna te huur aangeboden worden.

Wie ben jij?

Spreekt deze interessante functie je aan? Wij zijn op zoek naar een collega die de financiële administratie graag op orde heeft. Daarnaast heb jij:

 • Mbo werk- en denkniveau; je hebt bijvoorbeeld een opleiding in de richting van Bedrijfsadministratie afgerond;
 • Je hebt interesse in RPA (robotgestuurde procesautomatisering);
 • Je bent proactief ingesteld;
 • Je bent analytisch en hebt een passie voor cijfers;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kunt goed samenwerken in een team.

Wat wij bieden

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

Waarom werken bij De Woonplaats?

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 260 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie. Dit kan uiterlijk tot en met zondag 30 juni.

Kennismaken

Wij nemen in de week van 1 juli contact met jou op om jou van een terugkoppeling te voorzien. De eerste gesprekken staan gepland op maandag 8 en dinsdag 9 juli.

Match

Na een arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een aanbod. Jij hebt de baan!

Reageren tot en met zondag 30 juni

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag bij ons wilt werken. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

bla

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.