Other languages
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Projectleider Innovatie

Projectleider Innovatie

32 - 36 uur
HBO
SOLLICITEER

Ben jij een gedreven Projectleider die graag het voortouw neemt? Heb jij een voorliefde voor innovatie en digitalisering? Kun je goed organiseren en coördineren? Dan is De Woonplaats op zoek naar jou!

Jouw profiel

 • Jij bent een kartrekker en werkt graag samen
 • Jij weet draagvlak te krijgen en schakelt makkelijk met verschillende collega’s
 • Jij brengt structuur, bent oplossingsgericht en een goede gesprekspartner

Functie-informatie

 • Jij wordt Projectleider voor onze interne projecten
 • Jij bijt je tanden vast in een project en begeleidt ze van A tot Z
 • Je zit overleggen voor en zorgt samen voor verbeteringen, innovaties of verdere digitalisering.

Over de functie

Als Projectleider Innovatie ben jij verantwoordelijk voor het leiden van verschillende interne projecten, vaak op het gebied van digitalisering en informatievoorziening. De Woonplaats is een innovatieve en ambitieuze organisatie. We willen de beste oplossingen om onze huurders en woningzoekenden goed van dienst te kunnen zijn. Daarom werken we aan robotisering, continue doorontwikkeling van onze geautomatiseerde systemen en werken we veel samen met verschillende partijen. We hebben zelfs een heus verbeterteam in huis. Word jij daar de voorzitter van en kom jij ons helpen nog verder te verbeteren?

Jij bent een kartrekker, bewaakt de voortgang van projecten en zorgt voor draagvlak. Je coördineert en begeleidt projecten van begin tot eind en zorgt ervoor dat de juiste mensen aangehaakt zijn. Jouw adviezen helpen ons beleid te ontwikkelen, processen te verbeteren en innovatie te stimuleren. Zo ben je de ene keer bezig met een project rondom het digitaliseren van onze poststromen en een andere keer met de vernieuwing van ons digitale telefoniesysteem of de ‘road to cloud’ van ons ERP-systeem.

Als verbinder tussen verschillende afdelingen geef je intern advies om bedrijfsprocessen te verbeteren. Je zorgt ervoor dat het management altijd op de hoogte is van de voortgang van jouw projecten en dat eventuele problemen tijdig worden opgepakt.

Je draagt actief bij aan de voortgang van de projecten door collega's te ondersteunen, informatie te verstrekken en mee te denken. Jouw leiderschap en organisatorische vaardigheden zijn een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat onze interne projecten succesvol worden afgerond.

Jouw team

Je valt rechtstreeks onder Erwin, Manager Financiën. Een team hoef je niet te missen, want je zit bij de collega’s van team I&A. Daarnaast heb je veel contact met collega’s door de hele organisatie. Er heerst een informele sfeer waarbij humor belangrijk is. We lachen samen, maar staan ook altijd klaar om elkaar te ondersteunen waar nodig.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

08:30 uur
Het verbeterteam staat op de planning, samen met een team van collega’s uit de organisatie bespreek je de actielijst en binnengekomen meldingen. Hoe pakken jullie deze op, zodat de huurder hier voordeel van heeft?
10:30 uur
Je werkt een plan uit voor het project ‘prettig en digitaal samenwerken’, je gaat zo alvast buurten bij een paar collega’s om hun ideeën hierover te horen.
12:00 uur
Tijd voor de lunch: even gezellig bijpraten in de kantine onder het genot van een kop soep.
14:00 uur
Je hebt een presentatie van een leverancier over nieuwe software. Je stelt kritische vragen of wat dit product oplevert voor De Woonplaats en de toegevoegde waarde ervan.
16:00 uur
Je bent aanwezig bij de stuurgroep I&A en geeft de laatste stand van zaken van jouw projecten weer. Je zorgt dat alle neuzen dezelfde kant opstaan en iedereen weet wat wanneer gaat gebeuren.


Wie ben jij?

We zoeken een enthousiaste, leuke collega die graag het voortouw neemt bij diverse projecten en het overzicht bewaart. Verder beschik jij over:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met verandermanagement of Lean Six Sigma;
 • Relevante werkervaring als Projectleider.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij:

 • Goed kunt organiseren, plannen en structureren;
 • Sociaal en communicatief vaardig bent;
 • Een stevige gesprekspartner bent;
 • Verbindend en stimulerend bent;
 • Doortastend en oplossingsgericht bent.  

Wat wij bieden

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

Waarom werken bij De Woonplaats?

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 260 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie. Dit kan uiterlijk tot en met zondag 2 juni.

Kennismaken

Wij nemen in de week van 3 juni contact met jou op om jou van een terugkoppeling te voorzien. De eerste gesprekken staan gepland op maandagochtend 10 juni en dinsdagmiddag 11 juni.

Match

Na een arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een aanbod. Jij hebt de baan!

Reageren tot en met zondag 2 juni

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag bij ons wilt werken. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.