Other languages
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Medewerker Huurincasso

Medewerker Huurincasso

32 - 36 uur
MBO/HBO
SOLLICITEER

Ben jij die collega met passie voor cijfers en heb je een sociaal hart? Kom het verschil maken voor onze huurders! 

Jouw profiel

 • Jij bent empatisch en hebt een luisterend oor
 • Jij bent bekend met huurincasso en juridische zaken
 • Jij bent administratief goed onderlegd

Functie-informatie

 • Jij zet je in om de huurachterstand zo laag mogelijk te houden
 • Samen met de huurder zorg je voor een passende oplossing
 • Je werkt nauw samen met collega's en instanties

Over de functie

Bij een huurachterstand proberen wij vroegtijdig in contact te komen met onze huurders om tot een passende oplossing te komen. Team Huurincasso is verantwoordelijk voor het zoveel mogelijk beperken van huurachterstanden bij onze bewoners. Zo voorkomen we grotere financiële problemen. Daar speel jij als Medewerker Huurincasso een belangrijke rol in!

Gebiedsgericht ga jij aan de slag, dichtbij onze huurders. Als Medewerker Huurincasso ben je verantwoordelijk voor een eigen gebied. Binnen dit gebied verricht je alle werkzaamheden die nodig zijn om de huurachterstand zo laag mogelijk te houden. Hierbij kun je denken aan het treffen van een regeling, contact hebben met verschillende instanties en waar nodig schakelen met de deurwaarder.

Contact met huurders is een heel belangrijk onderdeel van je werk. Je hebt te maken met bewoners die door omstandigheden achterstanden hebben in de betaling. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt luisteren en je kunt inleven in hun situatie. Afhankelijk van de situatie en de achterstand bepaal je hoe je het contact aangaat en wat je moet doen. Je kunt hierbij denken aan telefonisch contact, een persoonlijk gesprek, een brief of een WhatsApp bericht.

Binnen je gebiedsteam werk je nauw samen met de Consulent Wonen en de Wijkbeheerder. Je werkt wanneer nodig op verschillende locaties: ons kantoor in Enschede, Winterswijk of een wijkkantoor. Samen bepaal je de juiste route voor de betrokken huurder.

Jouw team

Jij wordt onderdeel van het team Huurincasso, onderdeel van het team Klant en Service. Het team Huurincasso bestaat uit 5 collega’s. Het is een betrokken team, waarbij collega’s elkaar graag helpen. Iedere dinsdag staat een teamoverleg op de planning. Hierin sparren wij met elkaar, delen we bijzonderheden en benoemen wij successen.

 • Gebiedsgericht werken. Dichtbij en bereikbaar voor onze huurders.
 • Persoonlijk contact. Jij bepaald hoe je het contact aangaat en welke manier van communicatie geschikt is.
 • Samenwerken. Met collega's en verschillende instanties kies jij de passende oplossing voor de huurder.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

08:30 uur
Weekstart met je team. We bespreken bijzonderheden, delen successen en overleggen wie er nog hulp nodig heeft.
10:30 uur
Je spreekt een huurder die buiten zijn macht om een betalingsachterstand lijkt op te bouwen. Jij schakelt met de juiste instanties.
12:00 uur
Tijd voor de lunch: even gezellig bijpraten.
14:00 uur
Samen met de deurwaarder weet je tot een betalingsregeling te komen met de huurder. Fijn, je hebt hiermee een ontruiming weten te voorkomen.
16:00 uur
Je hebt een afspraak met de Consulent Wonen van jouw wijk om een casus te bespreken. Samen bepaal je een plan van aanpak.

Wie ben jij?

Spreekt deze functie je aan en heb je een positieve en flexibele instelling? Dan zoeken we jou. Daarnaast heb jij:

 • MBO+ werk en denkniveau of ben je een startende HBO’er;
 • Relevante kennis over huurincasso;
 • Ervaring met de behandeling van juridische zaken gericht op huurachterstand;
 • Administratief goed onderlegd en jij bent nauwkeurig;
 • Kennis van huurrecht en WSNP (Wet schuldsanering natuurlijke personen) is een pre.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij:

 • Empathisch bent;
 • Analytisch bent en je hebt een goed cijfermatig inzicht;
 • Sterk ontwikkelde schriftelijke en mondelinge vaardigheden hebt;
 • Digitaal vaardig bent.

Wat wij bieden

Goede arbeidsvoorwaarden! Medewerkers kunnen tot maar liefst € 2.400,- per jaar bruto loon uitruilen voor duurzaamheid of vitaliteit. Wij zijn de eerste woningcorporatie die dit zo uitgebreid aanbiedt aan onze medewerkers.

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 235 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie. Dit kan uiterlijk tot en met zondag 3 december.

Kennismaken

Wij nemen contact op om jou van een terugkoppeling te voorzien. Er volgen maximaal twee gesprekken en eventueel een assessment. Wij hebben onze agenda’s op maandagochtend 11 december vrijgehouden om de eerste gesprekken te plannen.

Match

Na een arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een aanbod. Jij hebt de baan!

Reageren tot en met zondag 3 december

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag bij ons wilt werken. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.