Other languages
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Projectmanager

Projectmanager

36 uur
HBO/WO
SOLLICITEER

Ben jij een projectmanager met ruime ervaring in het leiden van vastgoedprojecten? Wil jij samen met ons voorop lopen op het gebied van innovatief bouwen? Lees dan verder!  

Jouw profiel

 • Jij bent ondernemend
 • Jij bent communicatief vaardig
 • Jij bent flexibel en stressbestendig
 • Jij werkt graag mee aan goed wonen in Enschede en de Achterhoek

Functie-informatie

 • Organiseren en coördineren van complexe vastgoedprojecten
 • Innovatie in zowel techniek als proces
 • Samenwerking in multidisciplinaire projectteams
 • Uitgebreid extern netwerk

Over de functie

Slopen en nieuwbouwen of renoveren en verduurzamen: wij zoeken een Projectmanager die alle facetten van het vak beheerst. Als Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het managen van vastgoedprojecten. Jij bent van A tot Z betrokken bij onze innovatieve nieuwbouw- en renovatieprojecten! In de haalbaarheidsfase ben je al betrokken bij de eerste onderzoeken en je blijft verantwoordelijk voor het projectmanagement tot en met de sleuteloverdracht naar huurders.

Als Projectmanager adviseer je de ontwikkelmanager, houd jij je bezig met de selectie en contractvorming van de aannemer terwijl je tegelijkertijd de volledige realisatie van jouw projecten overziet. Je managet jouw projecten op technisch, financieel en kwalitatief vlak en levert de projecten op binnen de afgesproken kaders. Een project realiseren doe je niet alleen. Je werkt met veel verschillende collega’s samen! Denk aan de collega’s binnen de afdeling Vastgoed zoals de ontwikkelmanager, toezichthouder en de projectondersteuner. Maar ook andere collega’s zoals vastgoedregisseur, verhuurconsulenten, programmamanager wijken en de communicatieadviseur hebben een belangrijke rol.

De wereld van het vastgoed en het daarbij behorend projectmanagement verandert snel. Onze ambities op het vlak van duurzaamheid, circulariteit en conceptueel bouwen worden alleen behaald als partners efficiënt samenwerken en daar lopen wij bij De Woonplaats mee voorop! We zijn steeds op zoek naar efficiëntere bouwprocesmodellen en uitvoeringsvormen, zodat we onze 16.500 woningen klaar maken voor de toekomst. Er liggen komende jaren veel uitdagingen op het gebied van de energietransitie en onze ambitieuze duurzaamheidsopgave.

Jouw team

Jij wordt onderdeel van het team Vastgoedontwikkeling, Projecten, Verkoop & BOG. Dit team bestaat uit zo’n 20 ervaren en professionele collega’s in de diverse functies, zoals de ontwikkelmanager, projectmanager, projectondersteuner en accountmanager bedrijfs-, maatschappelijk en zorgvastgoed.

 • Slopen en nieuwbouwen of renoveren en verduurzamen. Wij zoeken een ervaren Projectmanager die het allemaal kan!
 • Van haalbaarheidsonderzoek tot sleuteluitgifte. Jij managet het wel.
 • Werken in integrale projectteams Voor het beste resultaat voor onze huurders.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

08:30 uur
Projectteam. Je geeft een update over de planning en overleggen die je hebt gehad met de bouwkundige aannemer.
10:30 uur
Bouwvergadering. Op locatie bespreek je samen met de projectleider en uitvoerder van de aannemer de actuele zaken.
12:00 uur
Tijd voor de lunch: even gezellig bijpraten in de kantine onder het genot van een kop soep.
14:00 uur
Beoordeling aanbesteding. Voor een nieuw project bekijk je de ingekomen stukken, ook zit je bij de presentaties samen met collega's uit het projectteam
16:00 uur
Afdelingsoverleg. Samen met je collega's van vastgoed sparren over nieuwe trends in het werk en wat er nog beter kan.

Wie ben jij?

We zoeken een enthousiaste, leuke collega die beschikt over:

 • Een HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Kennis van aanbestedingsprocessen;
 • Kennis van regievoering en sturing van de uitvoeringsprocessen;
 • Kennis en ervaring met de organisatie van besluitvormingsprocessen, procesmanagement, projectmanagement;
 • Een oog en oor voor belangen, behoeften en persoonlijkheden van collega’s en externen betrokken bij je project;
 • Kennis van de voor de functie relevante wet- en regelgeving;
 • Branche specifieke kennis is een pre.

Heb jij ruime ervaring als Projectmanager in de woningbouw? En zijn projecten met een geïntegreerde contractvorm op basis van de UAV-gc niet nieuw voor jou? Solliciteer dan op deze vacature!

Wat wij bieden

Sinds kort zijn onze arbeidsvoorwaarden nog beter! Medewerkers kunnen tot maar liefst € 2.400,- per jaar bruto loon uitruilen voor duurzaamheid, fijn werken of vitaliteit. Wij zijn de eerste woningcorporatie die dit zo uitgebreid aanbiedt aan onze medewerkers.

Stef is al 14 jaar Projectmanager bij De Woonplaats

Lees zijn verhaal

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 235 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Kom langs!

𝗢𝗽𝗲𝗻 𝗵𝘂𝗶𝘀: op 𝘄𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟰 𝗼𝗸𝘁𝗼𝗯𝗲𝗿 𝘁𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻 𝟭𝟰.𝟬𝟬 𝗲𝗻 𝟭𝟳.𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿 nodigen wij jou uit om ons beter te leren kennen. 🤝

Benieuwd naar wat De Woonplaats jou kan bieden? Markeer 4 oktober in je agenda en kom naar ons hoofdkantoor aan de Wethouder Beversstraat 175 in Enschede op een moment dat jou het beste uitkomt. 📅

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie. Dit kan uiterlijk tot en met zondag 1 oktober.

Kennismaken

Wij nemen contact op om jou van een terugkoppeling te voorzien. Er volgen maximaal twee gesprekken en eventueel een assessment.

Match

Na een arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een aanbod. Jij hebt de baan!

Reageren tot en met zondag 1 oktober

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag bij ons wilt werken. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.