Andere taal
Mijn Woonplaats
 1. Home
 2. Werken bij
 3. Alle vacatures
 4. Programmamanager Wijken

Programmamanager Wijken

36 uur
HBO
SOLLICITEER

Ben jij dynamisch en strategisch? Ben jij gericht op participatie, leefbaarheid en durf jij onze klant centraal te zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw profiel

 • Jouw hart gaat sneller kloppen van bewonersparticipatie
 • Je hebt ervaring met wijkontwikkeling (herstructering, sloop, nieuwbouw en/of verduurzaming)
 • Je hebt overtuigingskracht en weet draagvlak te creëren
 • Je houdt van uitdagingen en het werken aan meerdere projecten tegelijkertijd

Functie-informatie

 • Bij onze vastgoedprojecten ben jij hét aanspreekpunt om alle processen rondom de huurders goed in te regelen
 • Je bent het smeerolie tussen Vastgoed en Klant & Wijken. Je brengt projecten samen tot een succes
 • Sociale Plannen en goede informatievoorziening bij sloop én bewonerskeuzes en leuke mijlpalen bij nieuwbouw: daar maak jij je hard voor
 • Je maakt programma’s om de leefbaarheid in onze wijken en buurten te verbeteren

Wat ga je doen?

Als Programmamanager Wijken ben je verantwoordelijk voor de participatie en de klantbelangen van onze huurders en toekomstige huurders in al onze fysieke projecten en sociale programma’s. Hierbij werk je integraal samen met collega’s van vastgoed en communicatie. Bij De Woonplaats hebben we komende jaren grote ambities, er staan veel nieuwe bouw- en verduurzamingsprojecten op jou te wachten!

Een strategische blik heb je bij deze functie zeker nodig. In de gebiedsgerichte tactische werkgroep, waar jij onderdeel van uitmaakt, worden al onze projecten besproken. Je stimuleert de samenwerking met onze huurders in wijken en buurten door collega's daarin te adviseren en faciliteren. Daarnaast stuur je functioneel in de projecten de andere collega’s van Klanten & Wijken aan. Dit met als doel om onze (toekomstige) huurders goed te informeren en te betrekken bij onze projecten. Wij ontwikkelen hiervoor programma’s, halen informatie op bij onze huurders en vragen hun om met ons mee te denken voor hun woning en hun woonomgeving. Ook organiseer je samen met het projectteam bewonersavonden, waarbij jij een actieve rol hebt.

 • Participatie. Jij bent verantwoordelijk voor bewonersparticipatie in onze fysieke én sociale projecten.
 • Strategische blik. In de gebiedsgerichte tactische werkgroep werk je integraal samen.
 • Aansturing. Je stuurt functioneel in de projecten de collega’s van Klanten & Wijken aan.
 • Bewonersavonden. Die organiseer jij samen met het projectteam. Hierbij heb jij een actieve rol!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

09:00 uur
Samen met collega’s bezig met een nieuwbouwproject waarbij je het verhuurtraject inregelt.
10:30 uur
Even later ben je in de wijk voor een overleg met de aannemer over de voorgang van een verduurzamingsproject.
13:00 uur
Door naar het overleg bij de gemeente, samen maak je plannen voor een klimaatadaptieve markt voor bewoners in de wijk.
14:30 uur
Terug op kantoor. Eerst de bijeenkomst voorbereiden die we binnenkort organiseren voor toekomstige huurders van een project.
15:30 uur
De rest van de middag heb je gereserveerd voor het opstellen van een Sociaal Plan bij sloop en nieuwbouw.

Het team

Het huidige team bestaat uit 4 Programmamanagers Wijken. Wij werken nauw samen, sparren met elkaar en ondersteunen elkaar daar waar nodig. Er is genoeg te doen binnen De Woonplaats: de 16.500 woningen in ons bezit verduurzamen en nieuwe woningen bouwen om de druk op de woningmarkt te verlichten. Daarom zijn wij op zoek naar een collega die ons bij deze opgaves gaat helpen. Werken bij ons betekent werken in een dynamische omgeving!

Wie ben jij?

Spreekt deze dynamische functie je aan? Dat is mooi! Kun jij onderstaande competenties afvinken? Dan willen wij zeker kennis met jou maken!

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je zet je graag in voor bewonersparticipatie én leefbaarheid, daar heb je ook al wel ervaring mee;
 • Je hebt kennis van en ervaring met wijkontwikkeling (herstructering, sloop, nieuwbouw en/of verduurzaming), je ziet kansen hierin en pakt deze op;
 • Je neemt kennis mee van plannen voor programmamanagement;
 • Jij hebt goede mensenkennis en hebt ervaring met groepsdynamiek. Bij bijeenkomsten of in processen neem jij makkelijk de leiding en neemt mensen mee in jouw verhaal;
 • Heb jij kennis van de corporatiesector? Dan is dat een pre!

Daarbij vinden wij het belangrijk dat jij:

 • Klantgericht bent en beslissingen afweegt met altijd het belang van onze huurder voorop;
 • Je mensen in beweging krijgt om onze projecten succesvol te laten verlopen;
 • Je neemt beslissingen waar nodig;
 • Je krijgt energie van verandering, bent flexibel in je aanpak en je durft nieuwe paden te bewandelen.

Wat wij bieden

Nieuwtje: sinds kort zijn onze arbeidsvoorwaarden nog beter. Binnen ons cafetariasysteem kun je gaan uitruilen in duurzaamheid, fijn werken en vitaliteit. Wij zijn de eerste woningcorporatie die dit zo uitgebreid gaat aanbieden aan onze medewerkers.

De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 235 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Wij maken graag kennis met jou!

Wil je meer weten over de functie, het team of De Woonplaats? Wij maken graag kennis met jou en zetten onze deuren voor je open op dinsdag 30 mei tussen 17.00 en 18.00 uur. Bert en Josette beantwoorden jouw vragen én je kunt direct even een kijkje nemen op de werkplek. Kom langs bij ons hoofdkantoor aan de Wethouder Beversstraat 175 in Enschede, we ontvangen je graag!

Hoe werkt solliciteren
bij De Woonplaats?

Solliciteren

Jij wil bij ons aan de slag, leuk! Vul het online sollicitatieformulier in en ontvang direct een bevestiging van jouw sollicitatie. Dit kan uiterlijk tot en met woensdag 7 juni.

Kennismaken

Wij nemen contact op om jou van een terugkoppeling te voorzien. Er volgen maximaal twee gesprekken en eventueel een assessment.

Match

Na een arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een aanbod. Jij hebt de baan!

Reageren tot en met woensdag 7 juni

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie waaruit blijkt waarom jij graag bij ons wilt werken. Deze kun je insturen via het online sollicitatieportal, waardoor we gelijk al jouw gegevens compleet hebben.

SOLLICITEER
Foto van Sabine Damgrave

Heb je vragen?

Neem contact op met onze corporate recruiter Sabine. Zij helpt jou graag verder!

Over De Woonplaats

Wij zijn een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede, het gebied waar wij ons thuis voelen.

Ambitie
Veel nieuwe woningen in Enschede en de Achterhoek bijbouwen en ook woningen verduurzamen. Je hoort het al! Wij zitten vol ambitie.
Lef
Wij kijken verder dan alleen woningen. We hebben hart voor onze huurders. Met lef en innovatie maken wij het verschil.
Innovatie
Wij houden van innovatie! Niet alleen als het gaat om duurzamer bouwen, maar ook bij slimme processen en digitalisering.


Medewerkers vertellen

Onze collega's vertellen over het werken bij De Woonplaats.

Beste Werkgevers

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.