Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Sloop en nieuwbouw Kleine Parallelweg 7 t/m 13a
23 oktober 2023

Sloop en nieuwbouw Kleine Parallelweg 7 t/m 13a

De woningen aan de Kleine Parallelweg 7 t/m 13a in Winterswijk worden gesloopt. De Woonplaats bouwt er 8 duurzame appartementen voor terug.

Woningcorporatie De Woonplaats zet zich in voor toekomstbestendige en duurzame woningen. Zo ook in het centrale deel van Winterswijk, waar het gebied rondom voormalig speeltuin ’t Kreil wordt herontwikkeld. De Woonplaats heeft een besluit genomen over de woningen aan de Kleine Parallelweg 7 t/m 13a, die onderdeel zijn van dit herontwikkelingsgebied. Deze 8 woningen worden gesloopt. De woningcorporatie bouwt er 8 duurzame appartementen voor terug. De bewoners en omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

Onderdeel van een herontwikkeling

Al langere tijd was het duidelijk dat er iets met de woningen ging gebeuren. Naast het gegeven dat de woningen onderdeel uit maken van het herontwikkelingsgebied, voldoen ze ook niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze zijn slecht geïsoleerd en hebben een laag energielabel. Met de sloop en nieuwbouw van deze 8 huurwoningen levert De Woonplaats bovendien een bijdrage aan de opgave om haar woningbezit in Winterswijk CO2 neutraal te maken.

Met voorrang begeleid naar een andere woning

De huidige bewoners worden met voorrang begeleid naar andere woonruimte. Inmiddels is ruim 70% van de bewoners akkoord met het Sociaal Plan, voor begeleiding bij de sloop en nieuwbouw. Dat betekent dat het Sociaal Plan officieel in gaat op 1 december 2023. Ook ontvangen de bewoners een verhuiskostenvergoeding. Zij hebben, onder bepaalde voorwaarden, ook de keuze om terug te keren naar de nieuwbouw.

8 nieuwe appartementen

De duplexwoningen uit de jaren ’50 woningen maken plaats voor 8 duurzame en energiezuinige appartementen, 4 op de begane grond en 4 op de eerste verdieping. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer. In het ontwerp is rekening gehouden met de overige nieuwbouwplannen in de buurt, zodat het stedenbouwkundig past in het geheel. De nieuwbouw blijft beschikbaar voor de sociale doelgroep.

Planning

Naar verwachting vinden de sloopwerkzaamheden plaats vanaf december 2024. Aansluitend wordt gestart met de nieuwbouw.

Meer informatie over dit project?

Houd voor het actuele nieuws de projectpagina over de Kleine Parallelweg in de gaten. 

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.