Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Innovatiefestival: een week vol inspiratie en ontmoeting
9 oktober 2023

Innovatiefestival: een week vol inspiratie en ontmoeting

De week van 2 tot en met 5 oktober stond in het teken van allerlei innovatieve thema's en projecten waar wij als corporatie mee te maken hebben.

Als woningcorporatie zijn we innovatief: we denken met lef vooruit en kijken altijd hoe het slimmer of beter kan voor onze huurders. Daarom organiseerden we dit jaar ons eigen innovatiefestival van 2 tot en met 5 oktober. De hele week stond in het teken van actuele en innovatieve projecten waar wij als woningcorporatie mee te maken hebben. Met op dinsdag 3 oktober een speciale dag voor onze partners en relaties en op donderdag 5 oktober De Woonplaatsdag voor onze medewerkers. Ook op de overige dagen waren er verschillende workshops en activiteiten georganiseerd.

Innovatiekracht

Maar liefst 150 relaties en partners lieten zich op 3 oktober inspireren in Prismare en het Stroinkshuis. De dag begon met een lezing van Remy Gieling over de ontwikkelingen op het gebied van AI. Gevolgd door een reeks aan activiteiten, verzorgd door onze eigen medewerkers, om te laten zien waar onze innovatiekracht ligt. Denk aan een podcast over versneld bouwen, sessies over circulariteit, klimaatadaptatie, participatie, standaardisering en robotisering, een wijksafari, een lego workshop en een enerverend vraaggesprek over Bouwstroom Twente. Ook de lezing van Lucas de Man, directeur van Biobased Creations, viel goed in de smaak. Hij nam de deelnemers mee langs de grootste transformaties van deze tijd, met een goede dosis Belgische humor en energie.

Streetart en virtual reality

Ook op de maandag en de woensdag was er van alles te doen. Zo gingen medewerkers van De Woonplaats aan de slag met een streetart kunstwerk aan de Zuivelstraat en Boterstraat in Enschede. Dit onder leiding van kunstenares Nina Paintina. Een mooie en vooral ook vernieuwende manier om bij te dragen aan een stukje leefbaarheid. Tegelijkertijd maakten deelnemers aan een sessie in Prismare kennis met de kracht van Virtual Reality. Met een VR-bril kregen zij een exclusief kijkje in de toekomst van vastgoedonderhoud.

   

Geslaagde week

De reacties van de deelnemers waren erg positief. Zij verlieten de locaties met een grote glimlach en een rugzak vol nieuwe inzichten. We kijken terug op een succesvol innovatiefestival!


Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.