Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Start verhuur appartementen nieuwbouw Aalten
11 augustus 2023

Start verhuur appartementen nieuwbouw Aalten

Huurders van De Woonplaats die 55 jaar of ouder zijn uit de gemeente Aalten krijgen voorrang als ze vanuit een eengezinswoning doorstromen naar een nieuwbouwappartement aan de Polstraat. Vanaf donderdag 17 augustus 18:00 uur kunnen geïnteresseerden reageren via WoningHuren.nl.

Voorrangsregeling

Voor de 21 appartementen krijgen alle 55-plussers in een eengezinswoning van De Woonplaats in gemeente Aalten voorrang. Dit geldt dus voor huurders uit Aalten, Dinxperlo, De Heurne en Bredevoort. Deze bewoners hebben hierover deze week een ansichtkaart op de mat ontvangen. Met deze actie hoopt De Woonplaats doorstroming op de lokale woningmarkt te bevorderen. Eengezinswoningen worden wanneer nodig direct verduurzaamd, voordat ze worden aangeboden aan een nieuwe huurder.

De appartementen vallen onder de sociale woningvoorraad. De kale huurprijs voor een appartement met twee slaapkamers bedraagt € 775,00 per maand. Naast de voorwaarde voor voorrang dat huurders 55-plus moeten zijn en een eengezinswoning achterlaten, is er ook een inkomenseis. Geïnteresseerden voor de nieuwbouw mogen een maximaal verzamelinkomen hebben van € 56.000,-. De woningen zijn geschikt voor maximaal twee personen zonder kinderen.

Geïnteresseerden die niet onder de voorrang vallen kunnen ook reageren, zij doen mee op basis van loting. De advertentie staat vanaf donderdag 17 augustus 18:00 uur open op www.WoningHuren.nl, het woonruimteverdeelsysteem van De Woonplaats samen met 12 andere corporaties. Er kan tot maandag 21 augustus 23:59 uur gereageerd worden.

Duurzame nieuwbouw

De appartementen zijn onderdeel van het nieuwbouwplan waarbij er 56 nieuwe sociale huurwoningen op het terrein van de voormalig technische school in Aalten worden gebouwd. Tussen de Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp bouwt De Woonplaats een duurzame buurt. De appartementen hebben geen gasaansluiting en zijn goed geïsoleerd: ze krijgen energielabel A++++. Klaar voor de toekomst!

Het appartementencomplex aan de Polstraat heeft 3 woonlagen. De meeste appartementen hebben 2 slaapkamers, een enkelig 1 slaapkamer. Alle woningen hebben een balkon of buitenruimte. Er is een lift aanwezig en alle appartementen hebben een berging beneden. Meer informatie over de woningen vind je hier.

Planning en overige woningen

De bouw van de huizen is dit voorjaar gestart. Midden 2024 zijn de appartementen naar verwachting klaar voor de nieuwe bewoners.

De woongroep van het Aaltens Hofje, 12 woningen in het midden van het terrein, is compleet. De overige 23 eengezinswoningen worden zonder voorrang, door middel van loting, verhuurd. Deze worden na de zomer ook aangeboden via www.WoningHuren.nl.

Afbeelding: Het nieuwbouwplan in vogelvlucht. Met op de achtergrond het appartementencomplex aan de Polstraat.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.