Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Oplevering 21 sociale huurwoningen Newtonpark
21 juli 2023

Oplevering 21 sociale huurwoningen Newtonpark

Op donderdag 20 juli vierden De Woonplaats en ontwikkelende bouwer Trebbe de oplevering van 21 sociale huurwoningen van Newtonpark in de wijk Twekkelerveld. Samen met de nieuwe bewoners en omwonenden werd hierbij stil gestaan onder het genot van een verfrissend ijsje. 

De nieuwe bewoners hebben deze week de sleutels ontvangen van hun nieuwe huurwoning. Wethouder Arjan Kampman van de gemeente Enschede, Leon Buiting, directeur van De Woonplaats, en Pascal Lutjenhuis, commercieel manager bij Trebbe, waren aanwezig om het laatste setje sleutels te overhandigen. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt de nieuwe bewoners te enthousiasmeren voor een tuinenwedstrijd in september.

Hoog tempo

De bouw van de duurzame woningen van Newtonpark gebeurde in een hoog tempo. In februari 2023 is de eerste begane grondvloer gelegd. Nog geen half jaar later zijn de woningen opgeleverd. Voor dit project is gebruik gemaakt van conceptueel bouwen. Deze vorm van conceptuele nieuwbouw biedt kansen om snel(ler) voldoende, betaalbare en energiezuinige (sociale) huurwoningen te realiseren.

Over de woningen

De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en hebben allemaal een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor beschikt elke woning over energielabel A en een betaalbare energielast. In het binnenhof, direct grenzend aan de achterzijde van de woningen, zijn 21 parkeerplekken opgenomen. De 21 sociale huurwoningen van De Woonplaats maken onderdeel uit van Newtonpark, dit is een groter plan dat is ontwikkeld door Trebbe. In Newtonpark komen nog 19 middenhuurwoningen en 54 koopwoningen in verschillende prijsklassen en verschillende woontypes. 

Tuinenwedstrijd

In Newtonpark is er veel aandacht voor duurzaamheid, klimaatadaptiviteit en groen. Om van Newtonpark een echte duurzame buurt te maken, is het belangrijk dat ook de tuinen zo klimaatadaptief mogelijk worden ingericht. Om dit te stimuleren, organiseert De Woonplaats samen met De Groene Loper Enschede een tuinenwedstrijd voor de 21 huurders (van De Woonplaats) in Newtonpark. Deelnemers maken kans op een budget voor de inrichting van hun tuin, door een tuinontwerp in te dienen. Eind september selecteert een jury de beste plannen aan de hand van criteria zoals water, schaduw, levendigheid en originaliteit.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.