Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Feestelijke start bouw Aalten
30 juni 2023

Feestelijke start bouw Aalten

Gisteren vierden De Woonplaats en Dura Vermeer Bouw Hengelo de start van de bouw van 56 sociale huurwoningen op het voormalig terrein van de technische school Aalten. Met het leggen van de eerste vloerplaat door wethouder Ted Kok en Bert Stamsnieder, manager Vastgoed van De Woonplaats, werd deze mijlpaal gevierd.

Met samenwerkingspartners en de bewonersgroep van het Aaltens Hofje werd de start van de bouw feestelijk gevierd op het bouwterrein. Manager Vastgoed Bert Stamsnieder van De Woonplaats en directeur John Haverkort van Dura Vermeer stonden stil bij de zeer duurzame woningen en deze mooie toevoeging op de sociale woningvoorraad in Aalten. Midden 2024 zijn alle woningen naar verwachting klaar. 

Gasloos en duurzaam

Op het terrein tussen de tussen Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp verrijst een groene én duurzame buurt met 56 sociale huurwoningen. Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ uit het Actieplan Wonen van de provincie Gelderland. Met het actieplan draagt de provincie bij aan het versnellen van de woningbouw in Gelderland.

De nieuwe woningen

In de nieuwbouwplannen is rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Van 16 woningen met plat dak tot 7 woningen met kap. En van 12 woningen in het Aaltens Hofje tot een kleinschalig appartementencomplex van drie woonlagen met 21 woningen. De meeste woningen zijn levensloopbestendig en geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens.

Huurders uit Aalten krijgen voorrang bij appartementen

Voor de 21 appartementen krijgen alle 55-plussers in een eengezinswoning van De Woonplaats in gemeente Aalten voorrang. Deze bewoners ontvangen hier na de zomervakantie meer informatie over. Met deze actie hoopt De Woonplaats de doorstroming te bevorderen. Eengezinswoningen worden direct verduurzaamd, voordat ze aangeboden worden aan een nieuwe huurder.

De woongroep van het Aaltens Hofje is inmiddels compleet. De 23 eengezinswoningen worden zonder voorrang, door middel van loting, verhuurd. Deze worden dit najaar aangeboden via www.woninghuren.nl.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.